Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Тижні Німеччини в Україні 2015 - Харків

Тижні Німеччини в Україні 2015 - Харків

Проект «Тижні Німеччини в Харкові» пройде з 18 вересня до 10 жовтня 2015р.

Він включає в себе 32 різних заходи — від семінарів для мистецтвознавців і бізнесменів до показу документальних фільмів.

Почнуться Тижні Німеччини 18 вересня джазовим концертом німецької групи «Контраст-тріо», з 19 по 25 вересня проходитиме інтенсивний курс для мистецтвознавців, який вестимуть німецькі експерти.

Також в рамках проекту пройдуть семінари «Німецько-українські освітні програми», «Можливості вступу до вишів Німеччини», «Німеччина - територія можливостей для українського бізнесу», українсько-німецька медична конференція, виставка дитячого малюнка «Німецькі казки».
 
Крім того, в рамках Тижнів Німеччині відбудеться освітній проект «Ніч науки», який вже став в Харкові традиційним. У заході візьмуть участь 14 вищих навчальних закладів міста та Харківський планетарій ім. Ю. Гагаріна. Відкриття «Ночі науки» відбудеться 26 вересня в Харківському національному університеті ім. В. Каразіна (хол 2-го поверху, початок - о 16:00). Заходи «Ночі науки» в різних вишах бажаючі зможуть відвідати, скориставшись безкоштовними автобусами, які курсуватимуть від головного корпусу університету.

Тижні Німеччини в Україні 2015 - Харків

Пт
18.09 в 18:00


Джазовий концерт гурту «ContrastTrio»
Концерт в малому залі оперного театру за участі гурту Contrast Trio з Франкфурту
Організатор: Будинок Нюрнберга
Адреса: Харківський національний університет мистецтв ім. І.П. Котляревського, пл. Конституції,11/13

Сб-Пт
19.09 – 25.09 - цілоденно


Інтенсив від німецького експерта для молодих кураторів в сучасному мистецтві

Освітня програма, яка включає тижневий воркшоп, відкриті лекції, майстер-класи, презентації, а також підсумковий круглий стіл. В закритій освітній платформі зможуть взяти участь 12 студентів, відібраних на конкурсній основі зі всієї України. Відкриті лекції будуть доступні широкій аудиторії.

В результаті інтенсиву студенти отримають теоретичні та практичні знання про кураторство в сучасній культурі, дізнаються про найновіші світові тенденції в даному напрямі, зможуть обмінятися досвідом та встановити нові контакти.

19.09 - Воркшоп для молодих кураторів від польського експерта Моніки Шевчик

20.09 - Відкрита лекція Моніки Шевчик на тему «Специфіка вільного та інституціонального куратора: особистий досвід»

21.09 - Знайомство з арт-інституціями Харкова

22.09 - Воркшоп для молодих кураторів від німецького експерта Імке Руст (Imke Rust)

23.09 - Відкрита лекція Імке Руст на тему «Кураторство в сучасному мистецтві: робота в Європі та країнах третього світу»

24.09 - Воркшоп для молодих кураторів від українського експерта Олександра Соловйова

25.09 - Відкрита лекція Олександра Соловйова на тему «Кураторство в українських реаліях». Круглий стіл за підсумками інтенсивну.

Організатори: Харківська муніципальна галерея, Будинок Нюрнберга
Адреса: Харківська муніципальна галерея, вул. Чернишевського, 15

Чт
24.09, з 13:00 – 15:00

Семінар «Німецько-українські освітні програми. Стипендіальні програми 2015-2016»

Семінар про можливості навчання в Німеччині для студентів та випускників ВНЗ. Презентація програм обміну та умов вступу до ВНЗ Німеччини. Презентація стипендіальних програм в Німеччині на 2015-2016 рр.

Організатори: Харківський німецький центр бізнесу та туризму, Німецька служба академічних обмінів DAAD
Адреса: ХНУ ім. В.Н. Каразіна майдан Свободи 4

Чт
24.09, з 15:00 – 17:00

Семінар «Можливості вступу до ВНЗ Німеччини та найбільш актуальні професії в Європі»

Он-лайн зустріч школярів м. Харків (9-11 класи) з представниками німецьких ВНЗ та лекторами DAAD. Презентація програм студентського обміну, вимог до українських випускників та умов вступу до ВНЗ Німеччини. Дискусія на тему вибору майбутньої професії та обговорення найбільш затребуваних професій в Європі.

Організатори: Харківський німецький центр бізнесу та туризму, Німецька служба академічних обмінів DAAD
Адреса: ХНУ ім. В.Н. Каразіна майдан Свободи 4

Чт
24.09, 18:00

Українсько-німецький public space проект«Розуміння»

Питання розуміння, а точніше його відсутності, стало гострою соціальною проблемою української сучасності. Саме тому художник, ніби глашатай, виходить із галерейних просторів, аби стимулювати спілкування людей, донести свої думки та, спровокувати діалог. Голоси художників часто одинокі, і лише надзвичайно несподівано можуть бути почуті випадковим прохожим. Лише спокушені та спраглі можуть ціле направлено блукати містом в пошуках специфічного спілкування. Даний проект передбачає різні художні голоси, які природно сплітаються в міському багатоголоссі. Мистецтво – це унікальна форма спілкування, вона заохочує діалог не тільки між художником та глядачем, але і між людьми в суспільстві.

Організатори: Харківська муніципальна галерея,німецький експерт Імке Руст
Адреса: Харківська муніципальна галерея, вул. Чернишевського 15 та інші

Пт
25.09, в 16:00

Семінар для студентів-германістів по розвитку техніки усного перекладу

Семінар для студентів за участі німецьких експертів та практикуючих перекладачів-синхроністів по удосконаленню навиків синхронного перекладу з німецької на українську/російську мови та навпаки.

Організатор: Харківський німецький центр бізнесу та туризму
Адреса: Конференц-центр ILF Communication, вул. Скрипника 14-А

Пт
25.09, в 18:00

Концерт «Джаз-поп-соул»

За участі саксофоніста Берндта Нікаеса у супроводі джаз-групи
Організатор: Будинок Нюрнберга
Адреса: Харківський національний університет мистецтв ім. І.П. Котляревського, пл. Конституції 11/13

Пт-Чт
25.09 – 08.10

Виставка дитячих малюнків «Німецькі казки»

Чи всі німецькі казки страшні? А чи знаєте Ви, що більшість німецьких казок народилися в епоху романтизму? Чим відрізняються німецькі казки від казок інших народів? Нетривіальний погляд харківських школярів на тему німецьких казок. Виставка за підсумками художнього конкурсу серед школярів від 5 до 17 років.

25.09 о 15:00 годині  - Урочисте нагородження переможців конкурсу

Організатор: Харківський ліцей мистецтв, FaberCastel, Харківська муніципальна галерея, Почесний консул ФРН в Харкові
Адреса: Харківський Будинок учених, вул. Раднаркомівська 10

Сб
26.09, в 16:00

Зустріч германістів Харкова з проф. Герхардом Коллером (університет Ерланген-Нюрнберг)

Лекція проф. Г. Коллера на тему актуальних питань германістики для викладачів вищих навчальних закладів Харкова
Організатор: Будинок Нюрнберга
Адреса: Будинок Нюрнберга, вул. Ченишевського, 15

Сб
26.09, з 18:00 – 23:00
   
Ніч науки в Харкові

Проект спирається на досвід проведення «Ночі науки» в місті-побратимі Нюрнберзі. Мета – зміцнення іміджу Харкова як міста студентства та науки шляхом інтерактивної презентації харківських ВНЗ та їх наукових досягнень.

Організатор: Харківська міська рада, вищі навчальні заклади Харкова
Адреса:Вищі навчальні заклади Харкова

Сб-Вт
26.09 – 06.10

Заходи в рамках проекту«Харків – територія можливостей»

26.09 о 12:00 годині

Фото-квест «Німецький Харків»: Загадки та головоломки про історичне минуле Харкова, пов’язане з німцями. Приголомшливий фото-квест по місту Харків для старшокласників та студентів. В рамках проекту «Харків – територія можливостей»

Адреса: Центр Харкова

01.10 о 12:00 годині

Конференція «Німецький вклад в розвиток культури та науки в Харкові»: Конференція про історію німецької професури в Харкові в період від заснування Університету по сьогоднішній день. Вклад німців в розвиток науки та культури Харкова. В рамках проекту «Харків – територія можливостей».

Адреса: ХНУ ім. В.Н. Каразіна майдан Свободи 4

02.10 о 18:00 годині

Презентація книги «Німецький Харків або територія можливостей» Лекція від співавторів книги про харківський фронтир та досягнення німців у регіоні: Презентація результатів історичного дослідження про життя німців у Харкові та їх істотний вклад в розвиток регіону в сферах освіти, економіки, культури та охорони здоров’я. Крім того, в книзі будуть розглянуті пересічності та взаємовплив німецької та східноукраїнської культур, а також українсько-німецькі відносини на прикладі Харкова під час Світових війн та Голокосту. Презентація книги відбудеться в інтерактивному форматі та буде супроводжуватися відкритою лекцією від співавторів дослідження. В рамках проекту «Харків – територія можливостей».

Адреса: Єрмілов Центр, Майдан Свободи, 4

06.10 о 14:00 годині

Німецько-український круглий стіл «Креативна економіка глобального міста – територія можливостей»: Круглий стіл для представників арт-майданчиків, розважального, готельного та ресторанного бізнесу, ВНЗ, NGO, органів влади. Ознайомлення учасників з концепцією глобального міста та механізмами розвитку креативної економіки на прикладі досвіду Німеччини, залучення в розробку стратегії розвитку креативної економіки в Харкові. Фокуси: Глобальне місто та його  відмінні риси, Історія розвитку креативної економіки на прикладі регіону Північна Рейн-Вестфалія, як знайти партнерські фонди та залучити фінансування, Презентація проекту «Харків – територія можливостей», Обговорення кроків щодо розвитку креативної економіки в Харкові. Круглий стіл відбудеться за підтримки Університету мистецтв Фольскваген та Goethe-Institut в Україні.

Адреса: Єрмілов Центр, Майдан Свободи, 4

Організатори: Почесний консул ФРН в Харкові, Будинок Нюрнберга, Харківський німецький центр бізнесу та туризму, орган студентського самоврядування НТУ «ХПІ» «Студентський альянс», ХНУ ім. В.Н. Каразіна

За підтримки: Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку / офіс у Дніпропетровську, Почесний консул ФРН в Харкові, бізнес-центр НТУ «ХПІ»

Вт
29.09, с 16:00 – 18:00

Семінар «Німеччина – територія можливостей для українського бізнесу»

Демонстрація ефективних каналів виходу українського бізнесу на ринок Німеччини в умовах зміненої структури експортно-імпортних відносин. Фокуси семінару: мережа торгово-промислових та зовнішньоторгових палат Німеччини, їхні функції; можливості практичної допомоги Делегації німецької економіки в Україні національному бізнесу; яким має бути український бізнес, щоб Німеччина стала для нього територією можливостей; принципи стандартизації та сертифікації в Європейському Союзі.

Організатори: Делегація німецької економіки в Україні, Харківський німецький центр бізнесу та туризму, Почесний консул ФРН в Харкові
Адреса: Конференц-центр ILF Communication, вул. Скрипника, 14-А

Ср
30.09, з 09:00 – 18:00

Українсько-німецька медична конференція «Міжнародне партнерство як каталізатор імплементації медичної реформи в харківському регіоні. Досвід Німеччини»

Аналіз результатів медичної реформи та вкладу зарубіжних партнерів в її реалізацію, а також презентація ефективних моделей первинної медичної допомоги та кращих практик в області реабілітології та протезування з фокусом на досвід Німеччини. В рамках проведення «Біржі контактів» учасники зможуть встановити контакти з німецькими експертами, донорами, виробниками медичної техніки та фармацевтичних препаратів.

Організатори:  Українсько-німецька медична Асоціація, юридична фірма ILF, Почесний консул ФРН в Харкові, Харківський німецький центр бізнесу та туризму
Адреса: Готель Харків Палас, просп. Правди, 2

Ср
30.09, 14:00

Диктатура і демократія в епоху крайнощів: відкриття виставки «Короткий опис історії Європи у ХХ столітті» в школі-партнерові PASCHу Харкові

Ініціатива «PASCH» представляє виставку плакатів мюнхенського Інституту Сучасної Історії, Дойчланд Радіо Культур та Фонду дослідження диктатури СЄПН (Соціалістичної єдиної партії Німеччини) на тему «Історія демократії і диктатури в Європі 20-ого століття» – у всіх 15 школах-партнерах України. Приводом для показу цієї виставки стала велика кількість річниць, які вказують на переплетення історій різних націй протягом «століття крайностей»: 100 років з початку 1-ої Світової війни, 75 років з початку 2-ої Світової, 25 років з часу демократичних революцій та 10 років з часу розширення ЄС на Схід.

Організатор: Goethe-Institutв Україні
Адреса: Ліцей при університеті ім. В.Н. Каразіна, просп. Леніна, 20

Ср
30.09, з 14:30 – 16:00

Круглий стіл «Досвід реалізації українсько-німецьких освітніх проектів»

«Круглий стіл» на тему участі студентів та викладачів в програмі «Meet up!» німецького фонду EVZ, а також про досвід е-інтернаціоналізації навчального процесу.

Організатор: Народна українська академія
Адреса: Народна українська академія, вул. Лермонтовська, 27

Ср
30.09, с 18:00

Німецькі читання

Читання німецьких поетів сучасності та класиків мовою оригіналу, а також їх перекладів. За участі членів мовних клубів, німецькомовних студентів, учнів спеціалізованих шкіл, харківських поетів.

Організатор: Книгарня «Є»
Адреса: Книгарня «Є», вул. Сумська, 3

Сб
03.10, з 18:00 – 20:00

Комедія «Die Bräutelanden in Paris» від молодіжного театру «Буковинський Фенікс» (німецькою мовою)

Наречений – дизайнер інтер’єру з Парижу. Три наречені – стюардеси Ейр-Франс, Пан Амерікан та Свісс Ейр. Любов за розкладом, звичайно ж, не без допомоги економки. А ще є товариш із провінції, що хоче одружитись. Все інше вирішує доля.

Організатори: Рада німців України,Молодіжний театр «Буковинський Фенікс»
Адреса: Актова зала ХНУ ім. В.Н. Каразіна, пл. Свободи, 4

Сб-Нд
03.10 – 04.10, з 08:45 – 15:00

Перша німецько-українська школа «Хронічний біль»

Провідний лікар клініки антропософської медицини м. Берлін др. Міхаель Шенк, який очолює Центр болю Хавельхьое (Шаріте), проведе для українських лікарів воркшопи з наступних тем: подолання ракового, невропатичного та гострого післяопераційного болю, а також хронічного болю в поясниці; міждисциплінарна мультимодальна терапія болю; інноваційні медикаменти для проведення терапії болю.

Організатор: Українсько-німецька медична Асоціація
Адреса: Конференц-центр ILF Communication, вул. Скрипника, 14-А

Вт
06.10, з 14:30 – 16:00

Круглий стіл он-лайн «Модель випускника вищого навчального закладу в контексті євроінтеграції України»

Обговорення портрету успішного випускника ВНЗ. Якими якостями, навиками та компетенціями він / вона повинен володіти, щоб мати попит на ринку праці не тільки в Україні, а й в Німеччині? Що потрібно знати та вміти, щоб стати привабливим кандидатом на роботу в міжнародній компанії?

В якості спікерів будуть запрошені українські та німецькі представники бізнесу, випускники ХГУ «НУА», харків’яни, що працюють в Німеччині.

Організатор: Народна українська академія
Адреса: Народна українська академія, Харків, вул. Лермонтовська, 27

Вт
06.10, в 17:00

Допрем’єрна презентація спектаклю „Depeche Mode“за романом Сергія Жадана

Публічне обговорення театральної постанови „Depeche Mode“ з автором роману та німецькими режисерами-постановниками спектаклю Маркусом Бартлем та Філіпом Кіфером. Ролі виконують актори Харківського театру для дітей та юнацтва. А також дискусія з Сергієм Жаданом на тему загостреної актуальності „Depeche Mode“ на новому етапі історичного розвитку України та читання автором відривків з роману.

Орієнтовна дата прем’єри – 16-23 жовтня 2015 р.

Організатори: Харківський театр для дітей та юнацтва, Goethe-Institut в Україні, Будинок Нюрнберга, Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку / офіс у Дніпропетровську
Адреса: Харківський театр для дітей та юнацтва (ХТДЮ), вул. Полтавський Шлях,18

Вт
06.10, в 20:00

Вистава «Scenario» німецького режисера та актора Андре Ерлена

Організатори: Театр на Жуках, Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку / офіс у Дніпропетровську
Адреса: Театр на Жуках, вул. Астрономічна, 41 (ліве крило гімназії Очаг)

Вт-Ср
06.10 – 07.10, з 10:00 – 16:00

Економічні перспективи України. Семінар для студентів-економістів

Референт: д-р Ульріх Рьодер, Швабах.
Організатори: Харківський національний економічний університет,Будинок Нюрнберга
Адреса: Будинок Нюрнберга, вул. Чернишевська, 15

Вт-Ср
06.10 – 07.10

Майстер-клас німецького режисера Андре Ерлена та співачки Мар’яни Садовської

Для студентів театрального факультету Університету мистецтв ім. Котляревського в рамках проекту «Театральне вікно до Європи»

Організатори: Театр на Жуках, Генеральне консульство Федеративної Республіки Німеччина у Донецьку / офіс у Дніпропетровську

Адреса:
Університет мистецтв ім. Котляревського, вул. Чернишевського,  79
Харківська державна академія культури,вул. Червоножовтнева, 1

Чт
08.10, в 17:00

Воркшоп «Успішний старт бізнесу в Німеччині»

Захід орієнтований на малий та середній український бізнес, зацікавлений в співробітництві з Німеччиною. В рамках воркшопу буде розглянуто потенціал німецької економіки та шляхи виходу на ринок Німеччини для МСБ. Учасників воркшопу чекає майстер-клас з ефективної презентації своїх компаній німецьким партнерам, обговорення крос-культурних особливостей в роботі з німцями, а також презентація юридичних питань відкриття та ведення бізнесу в Німеччині. Воркшоп проходитиме за підтримки економічного факультету Магдебурзького університету.

Організатори: юридична фірма ILF, Харківський німецький центр бізнесу та туризму, агентство змін «Перспектива», Служба старших експертів (SES)
Адреса: Конференц-центр ILF Communication, вул. Скрипника, 14-А

Чт-Пт
8.10– 20.11
   
XXI.Кінофестиваль«Нове німецьке кіно»

Кінофестиваль Ґете-Інституту  «Нове німецьке кіно», як і кожного року, демонструє новітні, відзначені преміями, німецькі фільми  або фільми спільного виробництва з Німеччиною.

Організатор: Goethe-Institutв Україні у співпраці з ArthouseTraffic

Пт
09.10, з 16:00 – 18:00

Семінар «Дитяча паліативна допомога в Німеччині»

Спеціалізований семінар за участі німецького експерта про стандарти та систему надання паліативної допомоги дітям в Німеччині.

Організатор: Українсько-німецька медична Асоціація
Адреса: Конференц-центр ILF Communication, вул. Скрипника, 14-А

Сб
10.10, в 10:00 – 15:00

Німецький краєзнавчий конкурс для школярів

Конкурс для школярів 9-11 класів на німецькій мові на знання історії, культури, політичного устрою та інших аспектів життя Німеччини.

Організатори: Народна українська академія, Харківський німецький центр бізнесу та туризму, Почесний консул ФРН в Харкові
Адреса: Народна українська академія вул. Лермонтовська, 27

Вт-Чт
24.–26.11

Кінофестиваль для дітей та молоді «Толерантність і взаємодія»

Намічений на осінь 2015 року кінофестиваль для дітей та молоді за підтримки Arthouse Traffic, що має пройти в 13 українських містах, покаже короткометражні фільми з європейських та інших країн світу на тему толерантності і взаємодії, відібрані відповідно до вікових груп: 5-8 років, 9-13 років та 14-18 років. Кінопрограму доповнять дискусії з запрошеними акторами і режисерами, а також художній конкурс.

Вхід вільний. Попередня реєстрація на веб-сторінці обов’язкова.

Організатори: Goethe-Institut вУкраїні, interfilm berlin, arthouse traffic



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

766
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...