Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Проект Х-транспорт: Харків’янам у майбутньому не доведеться витрачати час на очікування транспорту

Проект Х-транспорт: Харків’янам у майбутньому не доведеться витрачати час на очікування транспорту

Харків’янам у майбутньому не доведеться витрачати час на очікування транспорту, а також отримують можливість оплачувати проїзд онлайн.

Спільна команда студентів ХНЕУ ім. С. Кузнеця та ХНУРЕ розробила проект мобільного додатку, за допомогою якого, ви можете побачити на своєму мобільному телефоні або комп’ютері, де зараз ваш автобус або тролейбус чи трамвай (міський транспорт), і коли він прибуде на зупинку, яка вас цікавить. Цей додаток дозволить точно визначати час прибуття транспорту, та більш якісно планувати свій час, а також сплатити за проїзд за допомогою свого телефону.

Проект має назву Х-транспорт та є фіналістом конкурсу з акселерації стартапів Kuznetsstartupbattle (який проводиться в Харківському національному економічному університеті імені Семена Кузнеця). Зараз автори проекту отримали першу інвестицію у розмірі 10000 грн. за перемогу у конкурсі «Харків – місто молодіжних ініціатив» від Харківської міської ради. Далі для реалізації цього проекту потрібні інвестиції, які команда планує отримати на конкурсній основі в рамках міської цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова на 2018-2021 роки» у 2018 році.

Коротке інтерв’ю з розробниками проекту Дмитром Хапіліним (студентом ХНЕУ ім. С. Кузнеця) та Артемом Сєріковим (студентом ХНУРЕ):

Скажіть будь ласка, хто є автором проекту та коли він буде реалізований?

Авторами проекту є всі члени нашої команди, Хапілін Дмитро – голова проекту, Кирило Костиря – відповідає за інновації та Артем Сєріков – спеціаліст з програмного забезпечення, а також наш керівник – Максим Серпухов, доцент ХНЕУ ім. С. Кузнеця.

Чи погодилась міська влада впроваджувати цей проект? Хіба ваш проект не є альтернативною е-тікет?

Наш проект є вдалим доповненням системи е-тікет, що дозволить без зайвих засобів (пластикових карток, терміналів та ін.) користуватися цією системою. Додаток Х-транспорт дозволить громадянам не тільки легше звикнути до впровадження єдиного квитка, а й насамперед, планувати та правильно використовувати особистий час. Виходячи з результатів конкурсу студентських ініціатив, місто зацікавлено у створенні такого додатка. Проект подано для реалізації в рамках міської цільової програми «Громадський бюджет (бюджет участі) міста Харкова на «2018-2021 роки» у 2018 році, тож чекаємо на результати «бюджету участі». Також просимо підтримати своїми голосами цей проект та зробити наше місто ще більш сучасним та комфортним!

Скільки коштів потрібно, щоб ця система почала працювати та звідки ви їх будете брати?

За нашими підрахунками, створення такої системи коштуватиме близько 900000 грн. Така вартість обумовлена тим, що у додатку приділена велика увага аспектам безпеки, анонімності та збереження персональних даних користувачів.

Чи існують аналоги вашому проекту в Україні або у світі?

Повного аналогу такого додатку немає ані в Україні, ані по світові. Український додаток EasyWay забезпечує можливість лише відстежувати рух громадського транспорту, але ніяким чином не спрощує користування системою єдиного квитка. Аналогічні додатки існують і в Європі, але жоден з них не передбачає спрощення оплат поїздок через єдину систему е-тікет.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1178
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...