Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

У Харкові розпочався фестиваль NonStopMedia IX

У Харкові розпочався фестиваль NonStopMedia IX

Основний виставковий проект відкривається 2 вересня 2018 року.

27 серпня у Харкові стартував фестиваль молодіжного мистецтва NonStopMedia. Протягом двох тижнів на 10 майданчиках міста відбуватимуться виставки, концерти, вистави, презентації, вечірки, майстер-класи, лекції, екскурсії. Вхід на всі події фестивалю вільний. До участі запрошуються всі харків’яни та гості міста, адже кожен зможе відшукати в програмі щось цікаве для себе.

Центральна подія NonStopMediaIX — відкриття основного виставкового проекту, який об’єднує роботи фіналістів, молодих художників з України, Польщі та Білорусі. Воно відбудеться 2 вересня о 17:00 у Палаці студентів «ХПІ». Виставка працюватиме до 9 вересня. В останній день роботи о 15:00 відбудеться екскурсія виставкою лауреатів фестивалю із членами журі та кураторами.

«Головна виставка об`єднає 10 проектів, що пройшли відбір журі. Палац студентів ХПІ це новий майданчик для сучасного Харкова, але він має історичне значення. Тут проходили перші виставки харківських фотографів та живописців-нонконформістів. Зараз вони вписані в історію сучасного харківського мистецтва», каже кураторка NonStopMedia IX Анастасія Хлестова.

Усі проекти подавалися учасниками фестивалю окремо. Куратори не намагалися підбити їх під одну концепцію. Окрім основного виставкового проекту, у межах NonStopMedia IX, працюватимуть інші експозиції.

«Оскільки ми активно співпрацюємо з вишами, то один з проектів буде відкриватися в Харківському національному економічному університеті виставка Олі Бабак і Олександра Краплі. Їх проект це взаємодія з простором вишу, його історією і контекстом. Виставка відкриється 7 вересня о 17:00», коментує куратор NonStopMedia ІХ Антон Ткаченко.

NonStopMedia —бієнале молодіжного мистецтва, тому знаковим цього року є те, що до партнерства з фестивалем долучилися одні з найбільших вишів міста: НТУ «Харківський політехнічний інститут», Харківський національний економічний університет ім. Кузнеця.

Партнери фестивалю NonStopMedia IX: НТУ «ХПІ», ХНЕУ ім. Кузнеця, Ampersand food&art, "Vovatanya" Gallery, Goethe-Institut, Будинок Нюрберга, Британська Рада, Щербенко Арт Центр, Karas Gallery, галерея «Артсвіт», галерея «ЧЕЧ», Одеський музей сучасного мистецтва, Інститут Адама Міцкевича, МЗС України, «Культура звука», кафе Farsch, Academy of Visual Arts Kharkоv, «Уніфехт», СХІД OPERA.

Наші інфопартнери: МіТЄЦ, Культура і креативність, ARTUKRAINE, FAQinDecor, KharkivToday, Харьков - Что.Где.Когда?,Справжня Варта, Дозор Неделя, 078.com.ua, Весь Харьков.

Довідка

NonStopMedia є одним з перших фестивалів в Україні, зосереджений на молодіжному мистецтві (перший NonStopMedia відбувся у 2003 році). NonStopMedia — це стартовий майданчик для експериментального візуального мистецтва в Україні, який дає можливість молодим і досі невідомим художникам заявити про себе. ЛауреатиNonStopMedia IX отримають змогу влаштувати виставку в галереях України, які є партнерами фестивалю, протягом наступного року.

Головне завдання NonStopMedia-IX — сприяти молодим авторам у творчій діяльності у галузі сучасного мистецтва, а також, аrt networking — створення культурних зв’язків.

Члени журі:Тетяна Тумасьян / Харків, Україна — кураторка, директорка Харківської муніципальної галереї, засновниця фестивалю NonStopMedia; Сергій Братков / Харків-Москва — художник, фотограф, куратор, учасник Венеційської бієнале; Роман Мінін / Харків, Україна — художник, переможець і лауреат міжнародних арт-форумів, лауреат NonStopMedia.

Куратори фестивалю:Настя Хлестова — кураторка, мистецтвознавиця, співзасновниця групи «VIDSOTOK», кураторка Харківської муніципальної галереї; Антон Ткаченко — художник, куратор, співзасновник групи «VIDSOTOK», фіналіст NonStopMedia-2014.

Фіналісти NonStopMedia IX: Григорій Гудаченко, Аня Мананкіна, Іра Водолажченко, Томаш Гажлінсі і Вікторія Дорр, Анастасія Худякова, Коршунов Євген, Вероніка Чередниченко і Богдана Пацюк, Женя Лаптій, Дар’я Кольцова, Роман Камінський та Наталія Ткаченко (кураторка).



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

788
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...