Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

«Сільпо» відкриває першу станцію з прийому вторсировини #Silporecycling у Харкові

«Сільпо» відкриває першу станцію з прийому вторсировини #Silporecycling у Харкові

Мережа супермаркетів «Сільпо» відкриває першу в Харкові станцію з прийому вторсировини #SilpoRecycling. Урочисте відкриття заплановане на 9 серпня о 18:00 за адресою: вулиця Академіка Павлова, 44Б, ТРЦ «Французький бульвар». Станція буде розташовуватися на парковці біля входу в Шато–Ледо. 

Станції переробки відходів вже успішно працюють у столиці, однак проблема поводження з вторсировиною не менш актуальна для регіонів. Саме тому мережа #SilpoRecycling розширяє свою географію.

«В Харкові останнім часом дуже швидко розвивається рух за сортування відходів. В цьому місті живе багато екологічно налаштованих громадян, які хочуть сортувати відходи у комфортних умовах і станція #SilpoRecycling цьому лише допоможе» - зазначає керівник регіонального партнера проекту ГО «ХАРКІВ ЕКО СІТІ», Чікірякін Кирило.

«Українці поки лише вчаться правильно розділяти відходи, однак перший крок уже зроблено. Люди вже усвідомили, що чинну систему поводження з відходами необхідно змінити. Цей процес триватиме довго, але початок покладено. Наше завдання – мотивувати Гостей приносити вторинну сировину, щоб отримати бали «Власного рахунку» та допомогти планеті натомість» - говорить керівниця проекту #SilpoRecycling Галина Дмитрук.

Проект втілено у співпраці з Молодіжною радою при Харківському міському голові, ГО «ХАРКІВ ЕКО СІТІ» та ГО «ЕКОРЕАНІМАЦІЯ» . Як і на станціях в Києві, Запоріжжі та Дніпрі, всі, хто принесе сміття на переробку, отримають заохочення у вигляді балів програми «Власний рахунок». За 1 кг скла можна отримати 150 балів, 1 кг паперу – 250 балів, 1 кг металу – 700 балів, а за 1 кг пластику – 500 балів. Згідно з правилами програми «Власного Рахунку», після закінчення звітного періоду, бали перетворюються на бонуси, які можна використати для покупок у «Сільпо». При перерахуванні в бонуси діє така схема: 1 бал = 1 копійка, 100 балів = 1 грн.

Станція прийматиме такі види сировини:

Пластик - PET пляшки, стрейч плівку, поліетиленові пакети, упаковка з маркуванням HDPE ;

Папір – картон, папір, журнали, газети, паперове пакування, упаковка Tetra Pak ;

Скло – скляні пляшки, банки від консервації, пляшечки від дитячого харчування;

Метал – алюмінієва банка.

*Надалі список фракцій буде розширюватися.

Запрошуємо усіх гостей долучитися до ініціативи, сортувати сміття та приносити його на станцію #SilpoRecycling на вул. Академіка Павлова, 44Б, ТРЦ «Французький бульвар». Станція буде розташовуватися на парковці біля входу в Шато–Ледо. Зробимо планету чистішою разом!

Графік роботи станції (з 10.08):

Кожного дня з 8:30 до 20:00

У святкові дні станція не працюватиме



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

782
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...