Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Оперна вистава «Аїда» Дж. Верді

Оперна вистава «Аїда» Дж. Верді

19 жовтня о 18.30, в межах фестивалю «Схід Operafest», за підтримки посольства Італії в Україні та Надзвичайного і Повноважного Посла Італії в Україні, відбудеться показ опери «Аїда» Дж. Верді – однієї з перлин світового оперного репертуару.

Лібрето до неї написалиА. Гісланцоніта К. дю Локля. Твір побудований на автентичному локальному єгипетському матеріалі – сценарії французькогоєгиптологаМаріетта.

Перша постановка вистави відбулася у Хедивовій опері в Каїрі у 1871 році. Вона мала величезний успіх. На батьківщині композитора вперше опера була показана в театрі Ла Скала у 1872 році. Харківські ж глядачі вперше побачили виставу «Аїда»у 1984 році. У «Схід Opera» вона виконується мовою оригіналу.

Трагічній історії кохання та смерті єгипетського полководця і полоненої ефіопської принцеси, розказаної великим Верді, ось вже без малого півтора століття. Проте його твір не втрачає актуальності.

Героям Верді неможливо не співпереживати: діти різних народів, що знаходяться у стані війни, Аїда та Радамес були приречені на загибель. Вони, шляхетні й хоробрі, змушені робитивибір між коханням та боргом перед Батьківщиною. На шляху до їхнього щастя стоїть суперниця Аїди, гордовита дочка Фараона-переможця Амнеріса, також закохана в Радамеса, і батько головної героїні, переможений ефіопський цар Амонасро, який спонукає Радамеса до зради. Але, окрім захоплюючої драматичної складової, провідну роль у творі грає Музика. Що б композитор не написав – різноманітні сольні виходи героїв, ліричні і пристрасні драматичні ансамблі, розкішні хори – скрізь він досконалий.

Артисти в цьому творі можуть показати всю свою майстерність: партії «Аїди» великий Верді створював для співаків-акторів найвищого класу. За диригентський пульт опери «Аїда» Дж. Верді стане вже знайомий харків'янам італійський диригент та композитор Ауреліо Канонічі, а головні партії виконають його співвітчизники, запрошені солісти численних театрів Європи Паола ді Грегоріо (сопрано) та Фабіо Андреотті (тенор).



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

569
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...