Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Тижневий інтенсив Сінема Хаб

Тижневий інтенсив Сінема Хаб

Нещодавно, з 7 по 15 жовтня, у Харкові відбувся інтенсивний курс по кіновиробництву — Сінема Хаб.

Сінема Хаб - це 8 кураторів, 30 студентів, 5 комплектів знімальної техніки та 9 днів завзятої роботи.

Це важлива освітня подія для початківців зі сфери кіно. До того ж - безкоштовна, завдяки підтримці Українського Культурного Фонду.

Організатор Сінема Хабу, звукорежисер кіно Василь Явтушенко, запросив у Харків 7 кураторів, які є успішними практикуючими професіоналами.

А саме: режисерку документального кіно Аліну Горлову, режисера та продюсера Максима Наконечного, оператора В’ячеслава Цвєткова, режисера монтажу Олександра Одуванчікова, досвідченого траблшутера Аліка Сардаряна та продюсера Олексія Москаленко, який є засновником однієї з найстаріших пост-продакшн студій в Україні «mental dRive»

Також до проекту долучилася театралка та перформерка Олена Апчел з розгорнутою он-лайн лекцією про сучасне мистецтво.

Інтенсив розпочався з серії занять та воркшопів у креативних просторах «Розвиток» та «Самокат». А вже на екваторі курсу відбувся пітчинг, де студенти представили власні ідеї для майбутніх фільмів. З них було відібрано 7 проектів. Тож всі учасники розділилися та сформували стільки ж робочих груп.

І студенти, і куратори курсу зробили неймовірне. Всього один день на підготовку, два дні зйомок та ще 24 години пост-продакшну.

Вже 15 жовтня, в кінотеатрі 8 1/2, відбувся показ усіх 7-ох робіт.

Серед них: «Момент» реж.Олеся Нежива, «Резервація» реж.Софія Возняк, «Вік» реж.Тетяна Пересунько, «Теплиця» реж.Лада Сабова, «Без дому» реж.Денис Пахомов, «Звуки Харкова» реж.Ірина Зуєнко та Дарія Куряча, «Неможливо в принципі» реж. Анна Дадика, Настя Морозова та Данило Бєлік.

Тижневий інтенсив Сінема Хаб пройшов насичено, а закінчився емоційно. Організатори курсу вже роздумують над наступним івентом. 



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

710
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...