Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

В Харкові пройшли Інноваційний форум та Ярмарок стартапів

В Харкові пройшли Інноваційний форум та Ярмарок стартапів

Інноваційний форум та Ярмарок стартапів, організовані Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів Департамента у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міської ради, зібрали 14 та 15 листопада на території арт-заводу «Механіка. Інша Земля» представників наукової гілки, влади та бізнесу з метою обговорення технологічних досягнень, розвитку та впровадження інноваційних технологій та підтримки стартап руху на Харківщині.

Відкрила форум начальниця Управління інноваційного розвитку та іміджевих проектів Харківської міської ради Вікторія Грецька-Миргородська: «Ключовим завданням міської влади сьогодні є побудова цілісної системи комфортного і безпечного міста. Ми працюємо над стратегією розвитку міста 2030, до роботи над якою залучатимуться експерти та новатори, і добре розуміємо, що побудова SMART-City неможлива без включення інноваційних проєктів до вирішення сьогоднішніх проблем та викликів. Місто створює платформу для реалізації найсміливіших ідей. Просування інновацій та стартапів допоможе створенню сучасного міста та налагодженню системи, при якій вироблені у нас продукти зможуть користуватися світовою популярністю. Саме відкриття стартап центру, заплановане на наступний рік, стане першим важливим кроком на цьому шляху». Під час свого виступу Вікторія Грецька-Миргородська висловила вдячність меру міста Харкова Геннадію Кернесу за те, що він надає свободу та підтримку для розвитку молоді Харкова.

«На сьогоднішній день ми ставимо перед собою глобальну мету: Харків - центр інформаційної трансформації. Таким чином, ми стимулюємо розвиток міста у всіх сферах надання послуг харків'янам і стаємо прикладом для інших міст. У найближчому майбутньому інформаційна трансформація буде пронизувати всі галузі надання послуг харків'янам,» - зазначив Олег Дробот - директор Департаменту реєстрації та цифрового розвитку Харківської міської ради.

Спікери форуму, серед яких, директор НДІ правового забезпечення інноваційного розвитку Національної академії правових наук України Сергій Глібко, директор навчально-інноваційного інжинірингового центру ХНУМГ ім.Бекетова Віталій Зайцев, підприємець та інвестор Олександр Березовий, віце-президент клубу професійних переговорників та експерт Національної асоціації адвокатів України Денис Овчаров та ін., висвітлили та запропонували для дискусії наступні важливі теми: правове забезпечення інноваційної діяльності стартапів; освіта у сфері стартапів та інновацій; можливі помилки у стартапах с точки зору юриста; блокчейн, як засіб створення криптовалюти чи змінення парадигми цифрових відносин. Керівниця Технологічного бізнес-інкубатора «Харківські технології» Інна Гагауз презентувала пілотний для України проект «Створення Харківської мережі трансферу технологій», спрямований на діджиталізацію процесів використання науково-інноваційного потенціалу нашого міста в технологічному підприємництві та підвищення конкурентоспроможності регіональної економіки.

Після панельних дискусій свої стартап проекти учасникам форуму презентували студенти харківських вищих навчальних закладів. Так, ТБІ «Харківські технології» запропонував 10 стартап проектів із різних сфер: інформаційні технології були представлені зручним мессенджером з можливістю шифрування повідомлень та захищеним електронним підписом, освітньо-спортивною соціальною мережею, електронною платформою для проведення торгів. Галузь інженерних технологій представив пристрій, що полегшує та здешевлює ремонт автотранспорту та побутової техніки. Технологія отримання графена для створення нанокомпозитних матеріалів стала розробкою з області медицини та фармацевтики.

У рамках першого дня форуму відбувся «Ярмарок стартапів», який триватиме і сьогодні до 20:00. Харківські новатори презентують свої розробки, шукаючи потенційних партнерів та інвесторів для реалізації проектів.

Андрій Мануйлов презентував стартап "Dew Pocket", який знищує більшість відомих бактерій, та найближчим часом може посунути з ринку звичні антисептики для рук. 

Команда проекту розробила пристрій, що перетворює звичайну воду на безпечний санітайзер. Девайс синтезує акваіони срібла, які знищують 99,9% потогенних бактерій. Харків’янин ще не випустив продукт у масове виробництво. Поки «Dew Pocket», вартість якого становить близько 600 грн., роблять за індивідуальним замовленням. Прилад розрахований на 12 місяців роботи і за цей час здатний синтезувати до 6 літрів антисептика. «За своєю ефективністю він не поступається розфасованим у пластик антисептикам, що продаються сьогодні. Але, ми не створюємо черговий хімікат. По суті, ми надаємо кишенькову фабрику з виробництва санітайзера», - розповідає автор винаходу.

Нагадаємо, що Інноваційний форум та Ярмарок стартапів проводяться Управлінням інноваційного розвитку та іміджевих проектів міської ради під патронатом Харківського міського голови.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1025
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...