Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Хто такий син маминої подруги: у Харкові зняли фільм про підлітка-аутиста

Хто такий син маминої подруги: у Харкові зняли фільм про підлітка-аутиста

У Харкові відбулися зйомки документального короткометражного фільму “Син маминої подруги”. Це історія про харківського підлітка із аутизмом Мішу Івашуру. 

Значне місце серед сюжетів Міші займає міська підземка. 15-річний художник мандрує гілками харківського метрополітену, зупиняється на станціях і до маленьких дрібниць замальовує їхні інтер'єри. Його також цікавить мапа метро: трилінійна структура з кропітливо підписаними назвами всіх зупинок постійно відтворюється в його доробку. Харків'яни могли бачити роботи Міші на виставці «Гілки та рури», яка відкривала Дитячу програму Бієнале молодого мистецтва, в травні 2019 р.

Тому зйомки фільму “Син маминої подруги”відбувались, в першу чергу, на території харківського метрополітену, а також у арт-хабі «Самокат» і у всіх локаціях, які щодня відвідують Міша і його мама Наталія. 

Аутизм у сучасному світі - це фетиш. Люди багато говорять про рівність, проте у випадку із ментально хворими людьми рівність можливостей не є реальною. Проте щоб порозумітися з людиною, нам не завжди потрібен інтелект.” - у цьому напрямку роздумувала Юлія Меделян, режисерка і авторка ідеї. Для Юлії фільм став першою спробою у режисурі - до того вона займалась переважно комерційною фотозйомкою.

У пошуках допомоги Юлія познайомилась із київською продюсеркою і режисеркою Танєю Суслік. Наразі Таня розробляє свій короткометражний ігровий фільм, одним із центральних персонажів якого також є хлопець із аутизмом. Тож вона охоче погодилась працювати над проектом.

Оператором-постановником став Денис Пахомов. Він давно займається зйомкою відео, а цієї осені закінчив інтенсивні курси з кіновиробництва Сinema Hub (за підтримки УКФ). До речі, саме на Cinema Hub Денис познайомився із звукорежисеркою фiльму Анастасією Федоськіною. Звук на майданчику “Сину маминої подруги” записано за підтримки київського продакшену 4ears Sound Production.

Також участь у зйомках взяли актори плейбек-театру “Вахтери”.

Команда фільму вдячна Харківській Міській Раді і КП “Харківський метрополітен”: без допомоги колишнього голови департаменту інфраструктури Євгена Водовозова і без дозволу генерального директора Стаматіна В. В. значна частина змісту фільма була б втрачена.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

664
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...