Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Чи відбудеться наймасштабніший музичний фестиваль весни Kharkiv Music Fest?

Чи відбудеться наймасштабніший музичний фестиваль весни Kharkiv Music Fest?

У зв'язку з рішенням Кабінету міністрів України про необхідність введення карантину з 12 березня по 3 квітня, наслідком якого, в тому числі, є заборона на проведення масових заходів, організатори Міжнародного фестивалю класичної музики Kharkiv Music Fest змушені повідомити про корективи в проведенні фестивалю.

Враховуючи карантин, який введено по всій території України, організатори вимушені відмінити проведення фестивалю в запланований раніше термін.

«Поширення на території України коронавірусу COVID-19 змінило запланований перебіг подій для усіх. Оргкомітет Міжнародного фестивалю Kharkiv Music Fest розуміє всю глибину відповідальності за безпеку здоров'я учасників та відвідувачів фестивальних заходів. Ми змушені повідомити про те, що фестиваль не може бути проведений у запланований термін та у повному обсязі, – коментує виконавчий директор фестивалю Марія Горбонос. – Витрати, які вже були понесені для підготовки Kharkiv Music Fest-2020, дуже значні. Команда організаторів наразі працює над тим, щоб пом'якшити фінансові наслідки цієї відміни, і зробити все можливе, щоб власники квитків могли їх повернути».

Тож ті, хто вже придбали квитки на Kharkiv Music Fest й хоче повернути кошти – можуть ознайомитись з умовами процедури повернення, що опублікована на сайті квиткового оператора https://internet-bilet.ua/refund.

На жаль, через невизначеність ситуації з поширенням епідемії, оргкомітет фестивалю не може назвати нові дати фестивалю.

Проте Kharkiv Music Fest це не лише сценічні події концертної програми:

  • це і Всеукраїнський конкурс молодих композиторів ім. Бориса Лятошинського, музику переможців якого харків’яне обов’язково почують;
  • Дитячий симфонічний оркестр Kharkiv Music Fest, який з`явився ще в жовтні, об’єднавши талановитих дітей з різних музичних шкіл Харкова;
  • дитяча програма Kharkiv Music Fest KIDS з цікавою інтерактивною програмою концертів та різноманітними музичними, розвиваючими і науковими майстер-класами для дітей від 2 до 9 років;
  • музичний лекторій з лекціями від музикознавців, музикантів, і фахівців з медіа- мистецтва;
  • розповіді про класичну музику без снобізму та нудьги в концертних лекціях «Класика для молоді», для школярів загальноосвітніх шкіл;
  • десятки яскравих розфарбованих піаніно, які з’являться на вулицях міста, щоб радувати харків’ян та гостей міста (проєкт ArtPiano).

Тож наразі вирішується питання щодо проведення частини запланованих подій за допомогою сучасних інтернет-технологій, а також перенесення частини заходів (нагородження переможців конкурсу молодих композиторів ім Б. Лятошинського, проєкт ArtPiano тощо).

Про перебіг подій та зміну планів буде повідомлятись на сайті фестивалю https://kharkivmusicfest.com та на його сторінці у Фейсбук https://www.facebook.com/kharkivmusicfest.

«Щиро дякуємо нашим іноземним учасникам фестивалю, українським артистам, партнерам, усім харків'янам, які з порозумінням поставилися до цієї ситуації, – відзначила Марія Горбонос.

– Сподіваємось, що форс-мажорні обставини і зміни у програмі, не завадять вам насолодитися музичним святом у Харкові. Слідкуйте за новинами і бережіть себе!» 



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

615
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...