Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

У Харкові планують реалізувати Єдину систему відеонагляду

У Харкові планують реалізувати Єдину систему відеонагляду

Зустріч міського голови та представників Харківської міської ради з управлінням СБУ в Харківській області для обговорення питань створення єдиної Системи відеонагляду в місті Харкові.

19 травня об 11:00 пройшла зустріч представників Харківської міської ради ( Міський голова Кернес Г. А., перший заступник міського голови Терехов І. О., заступник міського голови з питань цифрової трансформації Дробот О. І.) та управління СБУ. У зустрічі брали участь більше 10 керівників органів влади, в тому числі начальник управління СБУ в Харківській області Дудін Р. В.

Зустріч була присвячена обговоренню питань створення Системи відеонагляду в місті Харкові.

Основні питання зустрічі:

1) визначення осіб, що відповідатимуть за взаємодію в рамках створення Системи від учасників зустрічі;

2) обговорення подальших дій з впровадження Системи.

Детальніше про проєкт:

Харківською міською радою планується створення Єдиної комплексної Системи відеонагляду, яка стане одним із компонентів для подальшої побудови Ситуаційного центру та об’єднає в собі вже існуючі Системи відеонагляду міської ради.

“Безпечний Харків – це стратегічно важливий напрямок для нас. Ми хочемо створити місто, в якому рівень злочинності буде постійно зменшуватися, а жителі будуть бачити це не тільки на цифрах, а й на на власному досвіді. Не будуть боятися виходити на вулицю, будуть знати, що в разі непередбачених ситуацій їм завжди допоможуть і вони зможуть довіряти правоохоронним органам,” – наголосив на зустрічі міський голова Кернес Г. А.

Побудова даної Системи важлива з точки зору підвищення безпеки в Харкові.

Єдина комплексна Система відеонагляду буде створюватись з урахуванням Положення про Єдину комплексну Систему відеонагляду в місті Харкові, що на даний момент знаходиться на етапі розробки.

Основні тези Положення про єдину комплексну Систему відеонагляду міста Харкова включають такі аспекти:

1)визначаються чіткі складові елементи Системи, а саме засоби відеофіксації, інші технічні засоби, програмно-апаратний комплекс тощо;

2)встановлюються суб’єкти відносин у Системі. Власником Системи є територіальна громада Харкова, розпорядником Системи визначається Департамент цифрової трансформації Харківської міської ради, адміністратором Системи визначається КП «Міський інформаційний центр» до моменту створення Ситуаційного центру, також визначаються Користувачі інформації в Системі - це посадові (службові) особи та працівники, які отримають доступ до інформації в Системі,та інші;

3)закріплюються основні повноваження суб’єктів відносин у Системі, а саме порядок обміну інформацією, надання доступів, надання інформації тощо.

Результати зустрічі:
1) учасники обговорили поточний стан Системи відеонагляду в місті;
2) Харківською міською радою поставлено завдання створення єдиної комплексної Системи відеонагляду в місті;

3) в подальшому Єдина комплексна Система відеонагляду стане одним з основних компонентів для створення Ситуаційного центру, котрий буде покликаний забезпечувати безпеку територіальної громади міста Харкова;

4) було вирішено, що Система буде побудована на базі програмної платформи для Системи відеонагляду Milestone, котра є визнаним світовим лідером в галузі програмних платформ;

5) вже через тиждень учасники планують наступну зустріч.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

432
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...