Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Міжнародний досвід з проблем туберкульозу

Міжнародний досвід з проблем туберкульозу

За даними ЦГЗ за 2020 рік в Україні було виявлено 17 593 випадки захворювання на туберкульоз. Прийнята ВООЗ програма передбачає подолання цієї хвороби до 2035 року. Проте сьогодні Україна перебуває серед світових лідерів за поширенням туберкульозу і його стійкої до ліків форми.

Незважаючи на епідеміологічний стан, українські медичні установи, благодійні організації, медичні університети беруть активну участь у боротьбі з ТБ приєднуючись до різних проєктів та переймають досвід з усього світу.

Минулого року Харківський національний медичний університет почав співпрацю з американським Національним інститутом алергії та інфекційних хвороб. Це багатонаціональна співпраця з обміну даними про туберкульоз та їх аналізу для просування досліджень по ТБ.

Як глобальний консорціум клініцистів, вчених і фахівців з інформаційних технологій, Національний інститут алергії та інфекційних хвороб створив спеціальний портал – веб-сховище з відкритим доступом для отримання даних про ТБ з необхідними інструментами для аналізу. На порталі зафіксовано 3900 міжнародних випадків хворих на туберкульоз з точними дослідженнями. Дані порталу доступні для завантаження досліджень та аналізу, зосередившись лише на одному випадку або на усіх.

До проекту долучилось 80 фахівців із 15 областей України з яких 21 установа - університети, клініки, диспансери.

23 березня до Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом відбулась онлайн лекція з представниками Національного інституту здоров’я (NIH), Національного інституту алергії та інфекційних хвороб (NIAID), Харківського національного медичного університету, Запорізького державного медичного університету, Тернопільського національного медичного університету імені І. Горбачевського. 



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1805
RSS
Тетяна
12:31
Круто
Загрузка...