Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Через терни до зірок: виставка скульптур Михайла Дзиндри. Харків

Описание:

Мистецтво Михайла Дзиндри: народжене в Америці – уславлене в Україні

Львівська національна галерея мистецтв імені Бориса Возницького, Благодійний фонд "Підгорецький замок", Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри та Харківський художній музей за підтримки Посольства США в Україні презентують проект пересувної виставки творів абстрактного мистецтва Михайла Дзиндри. Упродовж 2018 року скульптури Михайла Дзиндри мандрують містами України, зокрема виставка уже експонувалась в Одесі, Дніпрі, на черзі – Харків, а завершуватиметься у Києві.

Михайло Дзиндра – абстракціоніст, з уяви якого виринали лише неіснуючі в матеріальній природі істоти та предмети. Сповідуючи кредо, що справжній митець – це будівник ще нікому невідомого, творив нестатичні та оригінальні роботи. На виставці представлені скульптури пластичних асоціацій, абстрактні форми та рельєфні портрети. Кожна із 19 експонованих робіт має свій шарм, спонукає відвідувача не бути пасивним, фантазувати. Це творчість, яка стимулює….

Майстер прожив майже все своє творче життя у США, здобув там визнання, але відчував культурний борг перед рідною Україною, і як тільки вона здобула незалежність, шукав способи передати всі свої твори Українській державі. Він не тільки своїм коштом перевіз на батьківщину близько тисячі своїх робіт, але й витратив понад 13 років життя і 100 тисяч доларів, щоб самотужки збудувати Музей у смт. Брюховичі під Львовом. Сьогодні єдиний в Україні музей модерної скульптури належить Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького.

Відвідувачі харківської виставки зможуть здійснити захопливий віртуальний тур Музеєм модерної скульптури Михайла Дзиндри завдяки функції перегляду через VR окуляри.

Вернісаж: 3 серпня 2018 року о 16:00
Виставка: з 3 серпня по 3 вересня 2018 року
Харківський художній музей: вулиця Жон Мироносиць, 11

Почесні гості відкриття виставки:
Валентина Мизгіна – директор Харківського художнього музею
Тарас Возняк – Генеральний директор Львівської національної галереї мистецтв імені Бориса Возницького
Віктор Кушніренко – директор Благодійного фонду "Підгорецький замок"
Тара Холл – заступник аташе з питань культури Посольства США в Україні
Віра Максимова – помічник аташе з питань культури Посольства США в Україні

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...