Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Bruckner. Symphony №1

Описание:

17 листопада 2018 року, о 18:30

Ведуча - Олена РОЩЕНКО, доктор мистецтвознавства, професор
Диригент - Дмитро МОРОЗОВ, головний диригент Cxid Opera, лауреат міжнародних конкурсів

Дмитро Морозов: «ЗІГРАТИ ВСІ СИМФОНІЇ БРУКНЕРА – МОЯ ДАВНЯ МРІЯ…»

Схіd OPERA запрошує меломанів на вечір симфонічної музики! 17 листопада о 18.30 симфонічний оркестр театру під керівництвом головного диригента, лауреата міжнародних конкурсів Дмитра Морозова виконає шедевр пізнього романтизму – яскраву і масштабну І симфонію австрійського композитора XIX століття Антона Брукнера.

Антон Брукнер – композитор багато в чому унікальний. Перший серйозний, зрілий твір він написав у 40 років, а справжнє визнання отримав лише після смерті. Однак, вирізняючись цілеспрямованістю і впевненістю в правильності обраного шляху, він не покидав роботи – і створив одинадцять симфонічних полотен. За чотири роки до смерті композитор віддав рукописні партитури своїх симфоній в Віденську придворну бібліотеку, а на пакеті написав: «Для майбутнього». І не помилився. Через три десятиріччя його твори увійшли в золотий фонд світової симфонічної музики, і зазвучали у виконанні кращих симфонічних оркестрів світу.

Симфонія № 1 являє собою чотирьохчастинний цикл, в якому є всі риси, властиві для пізнього австро-німецького романтизму – гострі драматичні кульмінації змінюються чудовими медитативними розділами, а скерцозні фрагменти, написані в народному дусі – яскравими поліфонічними епізодами.

Кожна симфонія Антона Брукнера – це цілий світ, титанічний зліт митця, в якому кожен виконавець і слухач може знайти щось важливе для себе. Однак складність партитур композитора дуже велика, і не кожному диригентові і оркестру під силу гідно їх виконати. Тим цінніший для нас масштабний задум головного диригента Схіd OPERA Дмитра Морозова: виконати в Харкові всі симфонії композитора.

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...