Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Art (co)archive: в Харкові відбудеться презентація онлайн-архіву сучасного мистецтва

Описание:

Дата та час: 26 листопада, 18:00

Адреса: вул. Чернишевська, 15

Музей сучасного мистецтва Одеси, в партнерстві з Харківською муніципальною галереєю створюють проект онлайн-архіву art (co)archive, в якому будуть опубліковані твори і архівні документи з фондів та колекцій інституцій, а також з приватних збірок. Відкриття ресурсу заплановано на кінець листопада.

Харківська муніципальна галерея представляє двох митців – Вагріча Бахчаняна і Бориса Михайлова, на сайті стануть доступні оцифровані твори та теоретичні матеріали про їх діяльність. У свою чергу МСМО, підготувала пакет матеріалів, які стосуються "одеських концептуалістів" – Леоніда Войцехова, Юрія Лейдермана, Сергія Ануфрієва, Ігоря Чацкіна, групи "Перці" та інших авторів.

Важлива складова проекту – це пошук і підготовка до публікації на ресурсі творів і архівних документів з приватних колекцій, музейних збірок та архівів художників. Цим і обумовлено використання в назві префікса (co), який означає об'єднання і партнерство, як основу роботи над онлайн-архівом.

Автори проекту сподіваються, що публікація у відкритому доступі колекцій інституцій та приватних осіб сприятиме дослідженням, появі критичних і аналітичних матеріалів, а зручна платформа веб-сайту допоможе зацікавити ширшу аудиторію.

Під час зустрічей ми розповімо, як створювався art (co)archive, поговоримо про можливості співпраці для дослідників і кураторів, про найближчі плани проекту і про художників, представлених в архіві на момент відкриття.

Проект реалізується за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом, та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC – Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу.

Організатор проекту

Музей сучасного мистецтва Одеси. Діяльність інституції спрямована на дослідження і музеєфікацію локального сучасного мистецтва (modern and contemporary), розвиток культури в регіоні. Однією з ключових завдань МСМО є інтеграція одеського мистецтва у всеукраїнський і міжнародний художні контексти. З 2008 року МСМО організовує Одеську бієнале сучасного мистецтва (з 2013 року подія є міжнародною за складом учасників).

Партнери проекту

Харківська муніципальна галерея. Основний напрямок діяльності – популяризація українського сучасного мистецтва. Багато років входить в топи провідних арт-інституцій України, провела ряд масштабних міжнародних проектів.

Національний художній музей – найбільший художній музей країни, фонди якого налічують близько 40 тисяч експонатів.

Контакти

artcoarchive@gmail.com

https://www.facebook.com/artcoarchive/

Контактна особа: Наталія Ревко,

керівник проекту,

співробітник Музею сучасного мистецтва Одеси

+380931499064

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...