Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Лебедине озеро, балет

Описание:

Романтичні образи цього балету хвилюють і дорослих і юних глядачів, а Білий Лебідь давно вже став символом балетного мистецтва. Балет «Лебедине озеро» П.І. Чайковського – знаковий спектакль для ХНАТОБу. Саме цим балетом відкривала свій перший сезон балетна трупа нашого театру в далекому 1925 році. І далі «Лебедине озеро» стало ніби провідною зіркою для всієї історії становлення та розвитку харківського балету. Легенда нашої сцени – зіркова пара Світлана Коливанова та Теодор Попеску – запропонувала таку інтерпретацію образів головних героїв, яку дбайливо підтримує в сучасних постановках балету нове покоління танцівників. Цікаво, что перші у житті гастролі молодої солістки Великого театру М. Плісецької відбулись на харківській сцені саме в «Лебединому озері».

Слава харківського балету, завдяки досконалості постановки з оригінальною хореографією М. Петіпа та Л. Іванова, супроводжувала гастролі балетної трупи на багатьох найвідоміших сценах світу. Вона і зараз продовжує збирати захоплені відгуки. 

Казковий сюжет «Лебединого озера» П. І. Чайковського за мотивами старовинної німецької легенди розповідає про прекрасну дівчину, перетворену чаклуном на білого лебедя. Образ чарівної Одетти відтіняє повна її протилежність – чорний лебідь Оділія – емоційна, пристрасна та ефектна злодійка. Партії обох героїнь за традиціями виконує одна балерина, розкриваючи контрастний спектр образно-емоційних станів.

У сценографії архітектура палацу, чарівні пейзажі, оточуючі головне місце дії спектаклю – лебедине озеро – стали тим тлом, на якому розгортається драма, фантастична і у той же час цілком реальна. Це романтичний балет, в якому виразно звучить захоплююча і несамовита в своїй експрессії тема кохання, одна з кращих мелодій, що була написана П. Чайковським і досконало відтворена у хореографії на балетній сцені.

Одетта, Оділія - Ярина КОТИС (Львів)
Зігфрід - Олександр ОМЕЛЬЧЕНКО (Дніпро)
Ротбард - Микола ДЖУРА
Блазень - Ігор ХОМЕЩАК
диригент - Юрій ЯКОВЕНКО, заслужений діяч мистецтв України

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...