Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Виставка художника Анатолія Мороза «Там в широкім полі воля… »

Описание:

З 17 січня по 2 лютого 2019 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися персональна виставка живопису харківського художника Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Там в широкім полі воля… » (Т. Г. Шевченко). Куратор виставки - Наталя Миколаївна Лебедєва, голова релігійної громади.

Мальовнича українська природа у різних її проявах надихає художника усе життя. Саме ця тема, що є основною у творчості Анатолія Мороза, втілилась у яскравих та живих пейзажах і натюрмортах, що будуть експонуватися на виставці. Глядач зможе побачити нові роботи художника: Слобожанські та Кримські краєвиди, зроблені по старим етюдам та велике розмаїття натюрмортів.

Анатолій Мороз є Архімандритом православної Церкви України, але не дивлячись на це вже багато років реалізовує себе і в якості художника, бо вважає, що творчість також допомагає наблизитись до світу духовного. Будучи обізнаною в мистецтві і його історії людиною, Архімандрит Миколай знайшов свій авторський стиль, який поєднує і реалізм, з його увагою до навколишньої дійсності, постімпрессіонізм, з виявленням основних природніх форм, декоративізм і плавність ар-нуво, мрійливість романтизму.

Художник Анатолій Мороз не тільки зображує побачені в подорожах краєвиди та створені натюрмортні композиції, але й вдало передає відчуті при їх спогляданні стани. А багата українська природа може бути уособленням ментальності нашого народу, з його любов’ю до волі, краси і гармонії.
В роботах Анатолія Мороза просліджується велика цікавість к дослідженню оточуючого світу. Бо природа, яка знаходиться поряд з нами, є дивовижною, і, водночас, таємничою. Вона здатна настроїти людину на філософські роздуми, допомагає замислитись над сутністю буття, і в простих речах побачити присутність Бога.

З радістю запрошуємо на персональну виставку живопису харківського художника Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Там в широкім полі воля…», урочисте відкриття якої відбудеться 17 січня о 17:00!

Під час роботи персональної виставки живопису харківського художника Архімандрита Миколая (Анатолія Мороза) «Там в широкім полі воля…» (Т. Г. Шевченко) відбудеться ряд культурологічних заходів:

23 січня о 17:00 – зустріч з психологом з циклу лекцій «Мистецтво жити». Тема: «Що ми знаємо і чого ми не знаємо про чоловіків. Мистецтво спілкування з ними». Частина 5. Лектор – психолог, філолог, журналіст Северіна Лорина Володимирівна.

24 січня о 17:00 – лекція М. М. Красикова «По сторінках історії Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна». 

29 січня о 17:00 – цикл лекцій з мистецтвознавства «Рєпін - невідомий художник». Лекція 14. Лектор - доктор мистецтвознавства Шило О. В.

30 січня о 17:00 – творча зустріч з Валентиною Олемпіюк-Вінниковою, переможницею у номінації «Живопис» у конкурсі митців Харківщини «Ненька», що проводився КЗ «ООМЦКМ» у 2018 році.

31 січня о 17:00 – творча зустріч з автором виставки «Там в широкім полі воля…» харківським художником Архімандритом Миколаєм (Анатолієм Морозом).

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...