Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Корсар, балет на честь Теодора Попеску

Описание:

14 березня 2019 року, 18:30 

Композитор: Адольф Адан

14 березня наші глядачі побачать незвичайну виставу. Це присвята, або, як

кажуть французи, оммаж народному артистові України Теодору Попеску (1935-2008), видатному танцівникові, який багато років працював на харківській сцені та, як педагог й наставник, був вихователем низки талановитих виконавців.

Партнеркою та супутницею у житті у Т. Попеску була Світлана Коливанова, народна артистка України, нині головний балетмейстер театру, берегиня їх спільної творчої спадщини, тепер вже сама – сторінка славної історії українського балету. У збереженому для нащадків фільмі «Танцюють С. Коливанова і Т. Попеску» можна побачити уривки з «коронних» вистав зіркового дуету, в тому числі фрагмент балету «Корсар», де зафільмовано шляхетність та віртуозний стиль наших видатних майстрів. 

У романтичному «Корсарі», просякнутому ідеями волелюбства, 14 березня глядачі побачать різних виконавців головної ролі у різних діях вистави (Олексій Князьков, Денис Панченко). Змінюватимуться також їх партнерки – заслужені артистки України Ірина Хандажевська, Олена Шевцова, іншу пару виконавиць складатимуть Світлана Калашникова та дипломант Міжнародного конкурсу Карина Шатковська. Себто у виставі братимуть участь безпосередні учні Т. Попеску в Харківському училищі культури та в балетному класі театру – серед них Андрій Козарезов та кілька вже перелічених артистів.

Cxid Opera, вул. Сумська, 25

Купить билеты

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...