Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Виставка «Словаччина – Україна. Подих мистецтва»

Описание:

З 31 серпня по 14 вересня 2019 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка художніх творів сучасних словацьких та українських художників «Словаччина – Україна. Подих мистецтва», присвячена 100-річчу заснування Словаччини, і організована при підтримці Посольства Словацької Республіки в Україні, та за сприянням Почесного консульства Словацької Республіки в м. Харкові. 

Роботи словацьких художників надані галереєю Artem Gallery (м. Братислава), а роботи українських художників – громадською організацією «Барви життя».

Художній прояв характеризує людство від початку його існування. Він повідомляє майбутнім поколінням про життя, його цінності та відкриття в окремих часових проміжках. Тому це має надзвичайне значення і несе величезну місію і в сучасності.
Словацьке образотворче мистецтво є носієм ідентичності унікальної нації в центрі Європи. Мистецтво відображає автентичність і динамічний розвиток сьогодення. І тому, роботи словацьких художників були привезені до України для експозиції. Прагнучи узагальнити реалії, які об’єднують нас за допомогою технологій, але все ж надають мистецтву унікальності. Виставка – це тільки частина спектру мистецтва, який існує сьогодні в Словаччині та відображає гуманізм і повагу до людини та життя. 

Також до експозиції виставки увійшли роботи українських художників, які брали участь у конкурсі «Барви світу. Словаччина». Словаччина – невелика але прекрасна країна: мальовничі гори і ліси, старовинні фортеці, затишні міста, доброзичливі люди… Учасники конкурсу представили власні враження і асоціації на тему Словаччина. А цікаві вони тим, що є художніми, і автори мали змогу в повній мірі проявити свій талант і творчу фантазію в роботах. 

Словацький та український народи мають багато спільних рис, як в історії, так і в менталітеті, а також є добрими сусідами. Постійний діалог двох країн відбувається і у сфері культури, зокрема у мистецтві. Це прекрасно демонструє виставка «Словаччина – Україна. Подих мистецтва», метою якої є презентація робіт талановитих художників з обох країн, обмін художніми знаннями і досвідом, та побудова міцних і дружніх стосунків, фундаментом для яких і може слугувати мистецтво.

З радістю запрошуємо поринути в цікаву подорож на виставці «Словаччина – Україна. Подих мистецтва», урочисте відкриття якої відбудеться 31 серпня о 15:00.

Під час роботи виставки художніх творів сучасних словацьких художників «Словаччина – Україна. Подих мистецтва» відбудеться ряд культорологічних заходів:
31 серпня о 15:00 – виставка художніх творів сучасних словацьких та українських художників «Словаччина – Україна. Подих мистецтва».
5 вересня в 17:00 – лекція на тему: «Фотографія в ХІХ столітті від технології до мистецтва. Частина 1». Лектор Юлія Харіна.
11 вересня о 16:00 – перегляд відеозапису заходу світового рівня з колекції Чайки Е.Г. «Ігор Моїсеїв. Одноактні балети».

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...