Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Виставка Олексія Самойленка "Історія України: Пізній палеоліт"

Описание:

Виставка колекційних фоторобіт Олексія Самойленка

«ІСТОРІЯ УКРАЇНИ: ПІЗНІЙ ПАЛЕОЛІТ»
03.11.2019 – 02.12.2019

Харькiвський художнiй музей (вул. Жон Мироносиць, 9)

3 листопада о 15:00 у Виставковій залі Харківського художнього музею (вул. Жон Мироносиць, 9) відбудеться відкриття фотовиставки колекційних робіт О. Самойленка «Історія України: Пізній палеоліт», яка присвячена 10-річчю творчості автора.

Багатьом глядачам складно собі уявити історію, яка відбулась 500-800 років тому. Ще складніше уявити собі події, які відбувалися якихось 6 000 або навіть 8 000 років тому. Але давайте разом заглянемо в ще більш далеке минуле, відмотаємо час на десятки тисяч років і подивимося на світ Пізнього палеоліту.

Період Пізнього палеоліту (50-10 тис. до нашої ери) здається для багатьох глядачів тим часом, коли люди все ще ходили в шкурах, не мали писемності і нічого не могли залишити в спадщину.

Але, мабуть, доведеться глибоко здивувати глядача і відкривши йому справжні скарби, показавши в рамках експозиції рідкісні цінності, які залишили нам, сучасним українцям, племена, які жили на території України в епоху Пізнього палеоліту. Так, наприклад, меандр - орнамент, вперше знайдений на території України (Мезинська стоянка), що датується 22 тис. до нашої ери, через багато тисячоліть стане одним з найпоширеніших орнаментальних мотивів багатьох цивілізацій Європи, Азії та Америки.

На фотовиставці байдужим не залишиться навіть найвибагливіший глядач. При роботі над колекційним виданням використовувалися артефакти, сфотографовані в різних музеях України. Трансформовані крізь авторську призму сприйняття побуту і навколишнього середовища епохи Пізнього палеоліту, музейні артефакти викличуть у глядача особливий інтерес.

«Пізній палеоліт» - третя виставка в рамках приватного фотопроекту, над якою Олексій Самойленко працював протягом тривалого часу. Зібравши по крупицях цінну інформацію в різних музеях України, автор тепер у стінах Харькiвського художнього музею представляє глядачеві свій погляд на епоху Пізнього палеоліту.

Виставка робіт О. Самойленка знайомить глядача з зародженням перших ознак релігії і появою вірування, а також пояснює тісний зв'язок людей з живою та неживою Природою. Поряд з цим автор робить спробу трансформувати і візуально зобразити місцевість на прикладі знайденої в Межиріч карти, яка в сучасному світі вважається найпершою гео-картою, зробленою руками людини.

Час проведення: 03 листопада 2019 р. - 02 грудня 2019 р.
Відкриття виставки: 03 листопада о 15:00
Місце проведення: Харькiвський художнiй музей (м. Харкiв, вул. Жон Мироносиць, 9)
Час роботи виставки: щодня, крім вівторка, з 10:00 до 17:40

Контакти:
+38(057)-706-33-94
artmuseum_kharkiv@i.ua

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Гость
07:14
Какая стоимость посещения этой выставки?
22:47
Контакти:
+38(057)-706-33-94
artmuseum_kharkiv@i.ua
Загрузка...