Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Літопис планети

Описание:

23 серпня 2019 року Галерея «АВЕК» відкривається новою унікальною експозицією. «Фельдман Фемелі Музеум» презентує виставку «Літопис планети», яка покликана розширити та збагатити знання відвідувачів про минуле Землі і навколишній світ. 

Історія нашої планети та еволюція життя на суходолі, у воді та повітрі ілюструються колекціями рідкісних мінералів, скам’янілостей, а також сучасних видів молюсків та комах. Всього в чотирьох розділах виставки представлено майже 700 експонатів, кожний з яких міг би зайняти достойне місце в будь-якому природничому музеї світу.

Палеонтологічний розділ експозиції хронологічно охоплює 12 геологічних періодів загальною тривалістю понад 600 млн. років. 

Більше 140 експонатів репрезентують різноманітні вимерлі види тварин і рослин, які могли зберегтися лише у скам’янілому вигляді. Серед них можна побачити відбитки доісторичних рослин і бактерій, добре збережені рештки трилобітів, амонітів і белемнітів, скелет маленького псіттакозавра, черепи і зуби мозазаврів, зуби гігантської акули мегалодона та багато іншого, що дійшло до нас від минулих геологічних епох.

Не менш цікаві мушлі 150 сучасних видів морських молюсків. Серед них є і «класичні» раритети, і дуже рідкісні, відомі науковому світу за кількома екземплярами, і «живі викопні», які довгий час вважалися давно вимерлими. Переважна більшість з майже 250 сучасних видів метеликів, жуків та цикад, які походять з різних куточків світу, також належать до категорії рідкісних або дуже рідкісних. Водночас багато вимерлих видів комах можна побачити всередині зразків бурштину, які високо цінуються не лише ювелірами та колекціонерами, а й дослідниками прадавньої фауни і флори.

Крім того, допитливі відвідувачі можуть здійснити захоплюючу подорож у багатоманітне і таємниче царство природних мінералів. Поряд з широко відомими мінералами, наприклад, аметистом, топазом чи аквамарином, вони побачать і рідкісні мінерали, знайомі здебільшого спеціалістам та колекціонерам.

Подібна виставка вперше проводиться в Україні. Вона розрахована на широкий загал відвідувачів: і школярів, і студентів, і науковців, і всіх тих, хто щиро цікавиться та цінує величну красу природи. Поєднання наукового підходу з сучасними методами музейного експонування та креативними рішеннями не лише допоможе відвідувачам істотно збагатити свої знання про минулі геологічні епохи та сучасний навколишній світ, але й створить умови для емоційного сприйняття представлених на виставці «неживих» природних об’єктів.

Відкриття виставки відбудеться 23 серпня о 17:00 за адресою: Харків, вул. Сумська, 70.

Надалі вона працюватиме щодня з 10:00 до 22:00.

Вхід вільний!
Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...