Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Мріяти містом: у пошуках п’ятого Харкова

Описание:

18 вересня, 19:00

Садок ЛітМузею (Багалія, 6)

Вхід вільний

Перша зустріч лекційно-дискусійного циклу культурної ініціативи “П’ятий Харків”. Учасники: письменник і громадський діяч Сергій Жадан, куратор і арт-критик Борис Філоненко та літературознавиця, директорка Інституту критики професорка Тамара Гундорова. Модераторка — історикиня Ірина Мацевко.

Мова піде про різні образи й сутності Харкова, які часто входять в суперечку між собою, його візії й орієнтири. Поштовх до розмови — чотири образи Харкова, сформовані свого часу професором Юрієм Шевельовим у маніфестному есеї «Четвертий Харків». Чотири епохи, чотири образи — нібито зручний набір для використання. Та чи можна справді вкласти це величезне місто — в чотири маски і, ще утопічну, п'яту?

«Образ «П’ятого Харкова» ще у 1948 році сформулював Юрій Шевельов як власну візію майбутнього міста. Чому саме цей образ став референтною точкою для певних середовищ сучасного Харкова? Яким був реальний і вимріяний Харків Шевельова і що ми можемо взяти з його роздумів для осмислення сучасного і майбутнього міста, а що має залишитися на папері як спадок інтелектуала своєї доби?», — запитують організатори.

«Яким буде це місто? Яка його візія? Чи є в нього загалом стратегія?» — задається питаннями Сергій Жадан, тим самим задаючи тон розмові всього сезону.

ФБ: https://www.facebook.com/events/987507641715985/

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...