Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Харківська школа архітектури відкриває Виставку року

Харківська школа архітектури відкриває Виставку року

25.06.2021 о 17:00 відбудеться відкриття Виставки року Харківської школи архітектури. Виставка експонуватиметься в приміщені ХША за адресою вул. Конторська, 5.

Вперше на виставці будуть представлені студентські роботи всіх років бакалаврської та магістерської програм. Цьогоріч роботи студентів проведуть відвідувачів крізь навчальний рік: через фінальні студійні проєкти, такі як “резиденції для митців” 1-го курсу, “житловий комплекс О2” 2-го курсу, “Анклав” 3-го курсу, “Одеса“ магістрів, ”артефакти” технічного блоку та відео “краштестів” конструкцій, есеї та дослідження гуманітарного блоку, щоденники креслень з навичок, через результати воркшопів, практик та багато іншого. Роботи будуть представлені в різних матеріалах: бетон, метал, дерево, та в різних форматах – макети, тексти, відео, креслення, графічні матеріали.

Відкриття виставки буде супроводжуватися авторськими екскурсіями від студентів. Всі присутні будуть мати можливість поспілкуватися з кураторами та тьюторами школи, які цього року курували роботи та допомагали студентам отримувати нові знання і досвіди, реалізовані в проєктах виставки.

Куратори виставки — Олег Дроздов, Христина Муха та Анна Тарадіна.
Виставка триватиме до 23.07.2021

За словами кураторки виставки Христини Мухи: «Виставка року – це добра можливість для студентів та тьюторів озернутись на навчальний рік, який минув, і новим поглядом подивитися на студентські роботи, а для відвідувачів – ближче познайомитись з
архітектурною школою». 

Куратор Олег Дроздов зауважив два важливих аспекти виставки: «По перше – це потужний інструмент комунікації з зовнішнім світом, можливість показати як живе школа і студенти. Це також спосіб познайомити потенційних студентів та їхніх батьків з
можливостями і ресурсами школи, які забезпечують якісний навчальний процес. Для студентів виставка – це можливість переосмислити свій досвід. Виставка дає розуміння, хто ти і що зробив. Це до певної міри відкриття самого себе. Тільки ревізія того, що ти пройшов за певний період дає можливість усвідомити, що попереду».

Виставка супроводжуватиметься публічними подіями. Вже наступного дня, 26 червня о 15.00, відбудеться дискусія про архітектурні середовища та сучасні виклики професії в Україні, а також презентація студентських робіт та прогулянка виставкою Нульового року школи (програма додається). 

Це третя виставка Харківської школи архітектури. Перша Виставка року під назвою “Open/Work” відбулася у ХША у червні 2019 році. Виставка представила роботи першого курсу бакалаврів і підняла питання сучасних підходів до архітектурної освіти та важливості занурення студентів-архітекторів в реальний процес, у світ реальних подій і проблем. 2020 ковідний рік вніс свої корективи в плани школи. За відсутності можливості показати свої роботи широкій аудиторії студенти запросили глядачів не в простір великої зали школи, а на відеохостинг. Друга виставка у форматі фільму познайомила глядачів зі студентськими роботами через теми «Світло – Тіні – Рефлексії». Третя виставка 2021 року стане майданчиком для спільних рефлексій студенів, які цього року є випускниками і студентів, які роблять перші кроки на шляху пізнання професії архітектора.

Харківська школа архітектури — приватний заклад вищої освіти. Це нова освіта, спрямована на впровадження сучасних та актуальних підходів до навчання. Метою школи є підготовка майбутнього покоління відповідальних архітекторів, які будуть реалізувати якісні просторові зміни в Україні та творитимуть професійне середовище з новими ідеями та змістами, здатне відповідати викликам часу. Школа пропонує три програми – Нульовий рік (підготовче відділення), бакалаврат та магістратуру.

Всі освітні програми є практикоорієнтовані і містять дослідницьку складову. Студенти перебувають в міждисциплінарному освітньому процесі, який поєднує проектування, технології, соціальні науки та практичні навички. За 3,5 роки бакалаврської програми та дворічної магістерської студенти отримують практичний досвід в архітектурі та урбаністиці, навчаються застосовувати професійні навички та знання у проектуванні та дослідженнях. 

Програми сприяють розвитку креативності та соціальної відповідальності. 

Адреса школи:
м. Харків, вул. Конторська, 5


Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

990
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...