Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Як підготувати організм та імунну систему до зимових холодів

Як підготувати організм та імунну систему до зимових холодів

Поговоримо про те, як підготувати організм до настання холодів на фоні новин, що опалювальний сезон буде пізніше і температура в приміщеннях буде нижчою.

Активний спосіб життя

Навіть помірна фізична активність здатна покращити імунну систему, тоді як недостатня – послаблює. Якщо ви проходите протягом дня від 7 до 10 000 кроків – це чудовий показник. Намагайтеся рухатися активно близько 30 хвилин на день: це можуть бути кардіо навантаження (біг, танці, плавання у басейні) або силові тренування (віджимання, присідання, стрибки, підняття грифу/гантелей тощо).
Якщо вам здається, що на тренування немає часу – шукайте альтернативні варіанти. Запропонуйте друзям зустрітися на прогулянці, а не в кав'ярні чи вдома. Інтенсивне прибирання будинку, переставляння меблів, миття вікон та підлоги теж можна зарахувати як фізичну активність.

Одяг, відповідний погоді

Якщо на вулиці настало різке похолодання, то не варто зодягати легку куртку. Організм не має отримувати перепади температури, адже так можна швидко застудитися. Восени не забувайте з собою парасолю і носіть взуття, що не пропускає вологу. Якщо не дотримуватися цих простих правил – можна ослабити свій імунітет ще до настання морозів.

Теплий чай

Чай – чудова профілактика застудних захворювань. Восени та взимку краще обирати трав'яний або зелений, і додавати лимон чи імбир. Такий напій допоможе зігрітися після холодної вулиці та зміцнить імунітет.

Правильне харчування

Щоб організм коректно функціонував, подбайте про достатню кількість вітамінів та мінералів у раціоні. Йдеться про здорові жири (горіхи, риба, оливкова олія), вітамін С та антиоксиданти (цитрусові, яблука, курага, капуста, буряк, картопля, імбир, цибуля і часник) і ферментовані продукти із пробіотиками (квашена капуста, йогурт, кефір тощо).
Намагайтеся якомога менше їсти продукти, що послаблюють імунітет: перероблене червоне м'ясо (ковбаса, сосиски) і штучні транс жири (маргарин). Якщо ви п'єте алкоголь і курите, дуже ймовірно, що деяких вітамінів вам недостатньо. Куріння, згідно з деякими дослідженнями, може підвищити ймовірність аутоімунних захворювань, при яких тіло помилково атакує власні здорові клітини.

"Ні" перевтомі

Перевтома восени та взимку негативно впливає на стан здоров'я. Тож не варто працювати понаднормово, сидіти годинами в інтернеті чи за переглядом фільмів. Знаходьте час на відпочинок. Адже перевтома руйнівно діє на хитку нервову систему в холодний період.

Джерело


Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1134
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...