Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Харківщина долучилася до фотопроєкту «Україна: культурне пробудження»

Харківщина долучилася до фотопроєкту «Україна: культурне пробудження»

Проект фотографа із Франції Майкла Гаррета «Україна: культурне пробудження» стартував у Харківській області у листопаді, повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська.

«Вдячні за таку увагу до Харківщини. 

Мета проекту – показати західному світу українську ідентичність у її історичній неперервності та сучасному прояві, представити зріз російсько-української війни через особисті історії людей. 

Наш регіон має багате культурне надбання і, безперечно, на долі кожного з мешканців області залишила свій відбиток збройна агресія Росії», - зазначила Віта Ковальська.


У реалізації цього творчого задуму взяли участь жителі регіону, які зазнали втрат від цієї війни. Водночас своїми історіями поділилися українці, які пережили Голодомор, Другу світову війну, народні співці та майстри народних інструментів, писанкарки, ліжникарки та інші. Експедиція побувала у селах Дергачівської, Савінської, Слобожанської, Мереф'янської, Шевченківської громад.


Фотопроект реалізується спільно з Національним центром  народної культури "Музей Івана Гончара" (м. Київ). На Харківщині консультаційну та організаційну допомогу у реалізації проекту надає Харківський обласний організаційно-методичний центр культури та мистецтва.

Результатом проекту стане фотовиставка, покази якої заплановано, крім України, у Франції та Великій Британії.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

593
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...