Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

ХНАТОБ дарит харьковчанам бесплатный показ оперы «Тарас Бульба» ко дню города

ХНАТОБ дарит харьковчанам бесплатный показ оперы «Тарас Бульба» ко дню города

Місце проведення — відкритий майданчик перед театром (Сумська, 25) – вхід та розміщення вільні (VIP-місця для почесних гостей).

Зміст заходу: велика сценічна композиція  на основі опери М.Лисенка «Тарас Бульба» за сюжетом М. Гоголя. Назву «Літа орел…» запозичено з тексту автора лібрето М. Старицького до героїчної арії Тараса Бульби.

Участь беруть: солісти, хор, балет та симфонічний оркестр Харківського національного академічного театру опери та балету імені М.В. Лисенка.

Тарас – засл. артист України М.Олійник. Настя, його жінка – народна артистка України О. Романенко. Остап та Андрій, їх сини – лауреати  міжнародних конкурсів В. Єфіменко та О. Золотаренко.

Диригент муз. керівник театру, засл.артист України — В.Плоскіна.
Головний  хормейстер — засл. діяч мистецтв України О. Чернікін.
Художник вистави — Г. Батій.
Головний художник – заслужений художник України Н. Швець.
Режисер сценічної версії  — І. Черничко, адаптація для відкритого показу та постановка батальних сцен -  А. Калоян.
Художній керівник балету народна артистка України С. Коливанова.

Тарас Бульба

Мета і завдання культурно-мистецького проекту Сприяння досягненню національної ідентичності мешканців Східного регіону України на прикладі кращих зразків української культури, виховання патріотизму та бажання власної участі у процесі розбудови української незалежної держави. 

Тарас Бульба

Даний проект побудований, з одного боку, на академічних зразках національного мистецтва, з іншого — на традиціях масових видовищ, властивих різним епохам становлення української державності. Проте він не має політичної заангажованості та конкретних ідеологічних гасел, викликаючи  лише емоційні враження завдяки яскравим виражальним засобам впливу (музика, співи, танець, світлові та ін. ефекти). Таких вражень неможливо досягнути у звичайних умовах сценічного майданчику та налаштованості глядачів на відпочинок у зручних театральних кріслах. 

Успішна реалізація даного проекту напередодні Дня Незалежності України та Дня міста Харкова створить справжню піднесено – святкову атмосферу. На відміну   від часом невибагливих за смаковими крітеріями  поп – і рок- концертів, проект має продемонструвати справжню цінність кращих зразків національної музики, театру, літератури, і таким чином довести до усвідомлення кожного глядача масової аудиторії його власну причетність до цієї культурної скарбниці.

Тарас Бульба

Гостинно запрошуємо до перегляду харків’ян та гостей міста без обмеження віку та власної політичної налаштованості напередодні великих свят — Дня Незалежності України та Дня Харкова!

Генеральний директор театру                   
Олег Володимирович Оріщенко

Харківський національний академічний театр опери та балету
імені М.В. Лисенка

13:56
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...