Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Виставка за підсумками конкурсу «Ненька»

Описание:

З 16 серпня по 1 вересня 2018 року в галереї «Мистецтво Слобожанщини» Харківського обласного організаційно-методичного центру культури і мистецтва буде експонуватися виставка за підсумками конкурсу митців Харківської області «Ненька», присвячена дню Незалежності України, в рамках заходів до 80-річчя КЗ «ООМЦКМ». В експозиції будуть представлені роботи в наступних номінаціях: живопис, графіка, декоративно-ужиткове мистецтво, фотографія, дитячий малюнок та скульптура. До підсумкової виставки увійдуть кращі конкурсні роботи, які будуть відібрані організаторами конкурсу.

Слово «ненька» є зменшено-пестливою формою слова «мати», і має велике значення для кожної людини. Мати, віддаючи нам свою любов, свою душу, привчає нас до людяності, щирості, добра, та завжди знаходиться поруч.

Нерідко словом ненька називають Батьківщину, бо наша рідна земля, як і наша мати, ще з народження і раннього дитинства формує світосприйняття, характер, належність до традицій та культури. Наша ненька-Україна завжди зігріває теплом своїх синів і доньок, об’єднує нас у часи біди і щастя, та надихає своєю загадковою красою багатьох митців.

Конкурс «Ненька» підіймає такі теми, як материнство, любов до мистецтва і традицій, любов до Батьківщини, усвідомлення себе, як частини України і України – як частини світу. Живописці, графіки, фотографи, майстри декоративно-ужиткового мистецтва та юні художники продемонструють власне бачення цих важливих тем, залежно від своєї творчої мови, віку, світогляду. Ознайомитись з розмаїттям цих художніх бачень з радістю запрошуємо всіх небайдужих глядачів!

Учасники виставки:
Живопис: І. Давиденко, І. Бондаренко, В. Олемпіюк-Вінникова, С. Єкімова;
Графіка: Н. Горошко, І. Давиденко, К. Бойко, Л. Душина; Комп’ютерна графіка: С. Єкімова;
Декоративно-ужиткове мистецтво: Т. Білоус, О. Удовікова, О. Змієвський, А. Кічкіна, Н. Акимова;
Фотографія: А. Гужва, В. Білоусова, І. Дуднік, К. Погрібна, І. Деркач, І. Чечушкова, Л. Цапко, Л. Санжаревська, В. Усенко, А. Кришталь;
Дитячий малюнок: Н. Щербакова, К. Федорова, В. Баранчікова-Танчік, Т. Савицька, Д. Абаджі, В. Абдуллаєва, Д. Шаньгіна, В. Мейланова, Є. Комарова, В. Юр’єва, Д. Кисельова, А. Душина, В. Тимошенко.

Також на виставці буде представлена скульптура заслуженого художника України Катіба Мамедова, який у своїй творчості торкається української тематики.

Урочисте відкриття виставки за підсумками конкурсу митців України «Ненька» відбудеться 16 серпня о 16:00!

Під час роботи виставка за підсумками конкурсу митців Харківської області «Ненька» відбудуться наступні культурологічні заходи:

21 серпня о 17:00 - лекція з циклу «Eх libris Михайла Красикова про мистецтво». Тема: «По сторінках «Антология современной русской поэзии Украины». Частина 4».
29 серпня о 16:00 - перегляд музикального кінофільму «Паганіні: Скрипаль диявола» (реж. Бернард Роуз), з колекції Е.Г.Чайки.

30 серпня о 17:00 – творча зустріч з учасниками виставки за підсумками конкурсу митців України «Ненька».


Адреса: Україна, м. Харків, майдан Свободи, 5 (Держпром), 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку площі Свободи);
Час роботи виставки: ВТ – СБ, 11:00 - 19:00
Тел. / Факс: (057) 717-10-40, (057) 705-15-50;
e - mail: oblgallerymc@gmail.com Сайт: www.culturа.kh.ua;
Facebook: Мистецтво Слобожанщини
Канал на You Tube - Харьковский областной центр культуры и искусства

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...