Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Тисяча та одна ніч, балет

Описание:

Балет відомого азербайджанського радянського композитора Фікрета Амірова «Тисяча та одна ніч» був створений ще в 1979 році, проте і в наш час з успіхом йде на багатьох сценічних майданчиках. В основу лібрето покладено знамениті східні казки Шехерезади (зокрема, про пригоди Синдбада-мореплавця, про птаха Рухх, про Аладдіна та принцесу Будур, про Алі-Бабу, який переміг сорок розбійників).

Музика «Тисяча та однієї ночі» приваблює складною східною ритмікою, надзвичайною співучістю мелодій, класичною впорядкованістю. Це дає хореографу широкі можливості для її інтерпретації. Цитуючи танцювальний фольклор арабських країн, він майстерно перекладає його мовою класичного балету. Казковий Схід, світ реальний та фантастичний, драматичні зіткнення та піднесені почуття, тонкий гумор та бешкетування – все це складається в єдине святкове видовище, позначене пластичною виразністю.

… Гнів та біль в серці Шахріяра: улюблена дружина зрадила його. В нестримному пориві герой вирішує знищити всіх жінок своєї держави. Але несподівано у світі зла й насильства з’являється Краса й Мудрість – Шехерезада. Своїми казками вона не просто розважає розгніваного Шахріяра, а по-своєму бореться з його жорстокістю. Поступово в серці героя прокидається любов. Тисячу й одну ніч проведе він у країні казок Шехерезади, перш ніж знову відчує віру в любов та світлі почуття.

Нуріда - Олена МАЦАКОВА
Раб - Микола ДЖУРА
Птиця Рух - Олена ШАРІКОВА
Сіндбад - Олексій АБРАМЕНКО
Будур - Лариса ГРИЦАЙ
Аладін - Ігор ХОМИЩАК
диригент - Юрій ЯКОВЕНКО, заслужений діяч мистецтв України

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...