Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Марго Саркісова «6769»

Описание:

16 жовтня о 18:00 запрошуємо на відкриття виставки Марго Саркісової «6769».

2019 рік – або ж 6769 рік за ассирійським літочисленням — точка відліку для проекту про важку сутність культурного самовизначення.

Марго Саркісова питається в себе: “Чому світ, в якому я зросла, сформував мене саме такою? Що я приймаю, а від чого сахаюся? Що означає родина? Ким я стала?”.

Як зазначає концепція: «Рідна культура як сила і як травма — така полярність переживань породжує внутрішню пульсацію виставки «6769». Марго вдивляється не у привабливі і піднесені книжкові образи, нерв її робіт — саме життя, зліпок буденного світовідчуття».

На виставці буде представлена серія графіки із центральною роботою «Ініціація» — 5 великих графічних полотен, які розповідають про шлях важких змін. Також до експозиції увійдуть особисті артефакти художниці, які стосуються ассирійської культури та її родини.

«6769» — проект про шлях складних рішень, саморозвінчання та віднайдення себе. «З одного боку, художниця констатує вихід з кола власної культури, не бажаючи приймати увесь тягар її традицій і порядків, з іншого боку — не може і не хоче рвати зв'язок з рідним світом».

(Текст концепції: Марія Варлигіна.)


Марго Саркісова, 1997 р.н.
Ассирійська художниця українського походження.
Живе та працює у Харкові.
Випускниця Харківської державної академії дизайну і мистецтв (майстерня І. Яхіна).
Фіналістка конкурсу сучасного образотворчого мистецтва ім. Натана Альтмана 2017, 2018, учасниця фестивалю PRINTFEST_100, була відібрана у групову міжнародну виставку в International Print Center New York (USA) в січні 2020.

Виставки: ARTBOX.PROJECT New York 1.0. (США), «A4 Ballpoint Pen», Karas gallery, Київ, «Невизначеність» KsiProstir, Дніпро, «Нашарування сенсів» Hudpromloft, Харків та інші.

Роботи знаходяться у приватних колекціях в Данії, США, Франції, Канаді, Італії, Індії, Німеччині, Чехії.

Место и время:
Событие уже прошло


Подписывайтесь на наш канал:
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова «78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»


RSS
21:27
❗️К сожалению, в связи с карантинными ограничениями, вызванными COVID-19, муниципальная галерея с 21.10. временно закрыта.❗️

⚫️ Но не спешите огорчаться! Юбилейная программа «Сохраним наследие Куликова», анонсированная ранее МГ и партнерской галереей VOVATANYA переносится в online режим.

⚫️ 23.10 на сайте v-art.digital стартует виртуальная выставка, в экспозиции которой будут представлены 20 самых значимых работ Виталия Николаевича, основанных на личном выборе автора.
Следите за нашими обновлениями в соц. сетях и будьте здоровы!
Впереди еще много всего интересного!
Загрузка...