Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Театральний педагог з Великої Британії відкриває цьогорічний проект «Театральні вікна. Work in progress»

Театральний педагог з Великої Британії відкриває цьогорічний проект «Театральні вікна. Work in progress»

Педагог та режисерка з Великої Британії Лана Біба відкриває цьогорічний проект «Театральні вікна. Workinprogress» і поставить зі студентами Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського бліц-виставу у дусі фізичного театру Жака Лекока.

28 і 29 жовтня вона проведе для студентів театрального відділення Харківського національного університету мистецтв ім. Котляревського майстер-класи з фізичного театру, які будуть транслюватися в інтернеті, а потім протягом 10 днів працюватиме зі студентами над новою виставою.

Педагог поки що не розкриває тему, яку запропонує студентам для спільної роботи, і це стане певним сюрпризом для учасників її лабораторії.

Лана Біба – шведка з українським корінням, яка живе і працює у Великій Британії. З дитинства Лана мріяла виступати на сцені, особливо її приваблювали такі сценічні жанри, як пантоміма і клоунада. Її мрія збулася: їй пощастило стати ученицею видатного французького міма Марселя Марсо, вона навчалася на його курсі в EcoleInternationaldeMimodrame в Парижі, і за відгуками ЗМІ, стала однією з найкращих учениць. Пізніше також закінчила аспірантуру по техніці фізичного театру Жака Лекока в Лондонській міжнародній школі виконавських мистецтв LISPA.

Лана Біба є співзасновницею театральної компанії 2theatre, і разом зі своєю трупою за дві вистави отримала нагороди таких значних театральних форумів, як Единбурзький міжнародний театральний фестиваль (програма Fringe) та LondonSoloFestivalAward. Працювала в CirqueduSoleil; в світовому турне SOAPTheShow; на сценах Королівського оперного театру Ковент -Гарден (Лондон) та Національного театру Арріаги з Більбао (Іспанія); співпрацювала з такими режисерами, як Тім Саппл (Лондонський національний театр), Акрам Хан (AkramKhanDanceCompany), Кріс Еванс (GeckoTheatre) і Кел МакКрістал (Spiderman2 Hollywood).

Як педагог працює з фізичним театром, ансамблем, маскою, пантомімою, танцями та ляльковим театром. Викладала у Королівському театральному університеті CSSD (Лондон), Стокгольмському університеті мистецтв (Швеція), Драматичній школі Мумбаї (Індія), HorseTradeTheatreGroup (Нью-Йорк, США) і CirqueduSoleil (Монреаль, Канада).

Лана Біба проводить заняття у Харкові в рамках проекту «Театральні вікна. Workinprogress», ініційованому харківським Театром на Жуках та підтриманому Міжнародним фондом допомоги-2021 МЗС Німеччини. В рамках проекту планується також приїзд в Україну режисерів з Польщі, Німеччини та Франції. Всі вони не лише проведуть театральні майстер-класи для студентів за своїми школами та методиками, але й зроблять з ними власні бліц-постановки, які потім будуть показані публіці. У наступних частинах проекту будуть представлені школи Гротовського, інструментального актора та комедії Дельарте. А всі бліц-вистави «workinprogress», створені під час проекту, у лютому наступного року будуть поєднані в один великий студентський спектакль.

Цьогорічний проект «Театральні вікна. Workinprogress» фінансується Міжнародним фондом допомоги організаціям, що здійснюють свою діяльність у сфері культури й освіти, на 2021 рік Федерального міністерства закордонних справ Федеративної Республіки Німеччини, Goethe-Institut та інших партнерів: www.goethe.de/hilfsfonds.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1512
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...