Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

На Харківщині забезпечують якісне дистанційне навчання та створюють безпечні умови для відновлення офлайн-уроків

На Харківщині забезпечують якісне дистанційне навчання та створюють безпечні умови для відновлення офлайн-уроків

Міністр освіти і науки України Оксен Лісовий під час робочої поїздки до Харківської області разом із начальником ХОВА Олегом Синьогубовим ознайомилися зі станом навчальних закладів, які були пошкоджені внаслідок російської агресії.

Як зазначив Оксен Лісовий, наразі на Харківщині необхідно створити безпечні умови для відновлення офлайн-навчання.

«Важливе розуміння того, наскільки ми забезпечуємо сьогодні якісне дистанційне навчання на Харківщині. Наскільки можемо бути впевненими у тому, що освітяни забезпечені і гаджетами, і кадрами. Я повинен відзначити високий рівень роботи представників харківської обласної влади і ті зусилля, які вони надають відновленню освіти в регіоні. Я сам брав участь у звільненні Харківщини, тому для мене надзвичайно важливо, щоби регіон відбудовувався», – прокоментував Оксен Лісовий, міністр освіти і науки України.

Начальник Харківської ОВА зазначив, що навіть під час воєнного стану в регіоні впроваджуються пріоритетні державні проекти: здорове харчування для учнів та інклюзивна освіта. Так, за ініціативою першої леді Олени Зеленської та за підтримки Фонду Говарда Баффета у Лозівському районі створять фабрику-кухню для закладів дошкільної та шкільної освіти. Згодом цей проект планують розвинути на всю територію області.

«Для нас є чіткий пріоритет щодо організації освіти. Ми маємо працювати над системою захисних споруд. Лише за таких умов можемо говорити про відновлення офлайн-навчання. Крім того, заклади вищого освіти продемонстрували завдяки цьогорічному набору ті, що вони не лише збереглися, а й відновлюються. Для нас є дуже важливим завданням зберегти Харківу статус навчальної та наукової столиці нашої держави», – сказав Олег Синєгубов.

На сьогодні в області є 107 захисних споруд, з яких 7 бомбосховищ та 100 протирадіаційних укриттів. Найпростіші укриття обладнані у 216 закладах області. Також для облаштування укриттів виділено державну цільову субвенцію на суму 224 млн грн. Зокрема, вже затверджено перелік, який містить 12 об'єктів на 67 млн грн. Крім облаштування укриттів, обговорили необхідність забезпечення шкільними автобусами закладів освіти деокупованих громад.

«Через російське вторгнення багато шкільного транспорту було викрадено та знищено. Наявність автобусів дозволити за сприятливих умов розпочати хоча б змішаний формат освіти. Ми зможемо обрати опорну школу, до якої будемо підвозити дітей», – зазначила заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська.

Також у Харкові Оксен Лісовий завітав до Дитячого мультифункціонального центру Спільно ЮНІСЕФ, де працює мультимедійна студія, ігрова кімната, комп'ютерний клас та зал психологічної підтримки.

kharkivoda.gov.ua/



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

1372
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...