Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

У Харкові відбувся Інфодень Українського культурного фонду

У Харкові відбувся Інфодень Українського культурного фонду

Захід ініціювали у партнерстві з Департаментом культури і туризму Харківської ОВА та Обласним організаційно-методичним центром культури і мистецтва.

В зустрічі взяли участь представники культурних інституцій, вищих навчальних закладів, культурні менеджери й куратори, митці та діячі у сфері культури і креативних індустрій. Під час івенту представники Українського культурного фонду розповіли про старт грантового сезону 2024 року.

«Дуже важливо, що в такий непростий час держава знаходить кошти, можливість фінансувати грантові програми в сфері культури. Особливо це стосується комунальних і державних запитів», - зазначив виконуючий обов’язки директора Департаменту культури і туризму Харківської ОВА Олександр Костін.

Нині Український культурний фонд реалізує грантові програми за 5 напрямками: «Культура без бар’єрів», «Стипендії на відновлення діяльності», «Культурна спадщина», «Відновлення культурно-мистецької діяльності», «Культура. Регіони». Детальну інформації про грантові програми можна знайти за посиланням.

«В бюджеті 2024 року закладено 150 мільйонів гривень на грантові та культурні проєкти, але сума може збільшуватися, адже, як показує практика 2023 року, Український культурний фонд активно працює над залученням коштів від міжнародних партнерів. Зокрема, у 2023 році було залучено 35 тисяч євро від Міністерства культури Люксембургу», - розповів начальник відділу комунікацій та зв'язків з громадськістю УКФ Дмитро Рекеда.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

564
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...