Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

В Харькове прошел Форум взаимодействия и развития города

В Харькове прошел Форум взаимодействия и развития города

Форум взаємодії та розвитку Харкова відбувся, 22 лютого, за участю керівництва Харківської міської ради, іноземних партнерів, представників громадського сектору.

Так, у заході взяли участь представники міжнародних фондів ЮНІСЕФ, УВКБ ООН, «UCBI», «International Rescue Committee», громадських організацій «Право на захист», «Green Country», «Проліска», «Незламний Харків» та ін.

У ході форуму департаменти житлово-комунального господарства, освіти, надзвичайних ситуацій розповіли про результати відновлення міста та плани подальшого розвитку різних сфер суспільного життя.

Харківський міський голова Ігор Терехов подякував усім партнерам, які, незважаючи на війну, не припинили фінансування жодного проекту. Він наголосив, що таких руйнувань, як у Харкові, немає в жодному українському місті.

«Збитки, які завдали нам ворог, оцінюються приблизно в 10 мільярдів доларів. Жодне місто не зможе самостійно знайти такі кошти. І тут ми розраховуємо на нашу спільну роботу, допомогу наших іноземних партнерів, фінансових інститутів, міжнародних фондів. У нас вже є серйозний досвід у співпраці з вами – проект метрошколи. Наразі ми працюємо над будівництвом справжньої підземної школи та плануємо масштабувати цей проект на кожен район міста. І на цьому міська влада не зупинятиметься», - розповів мер.

Він також наголосив, що міжнародні партнери активно залучаються до розвитку інфраструктури Харкова, закупівлі рухомого складу метрополітену. Так, під час війни було виділено кошти на придбання електробусів, аналогів яких ще немає в Україні. Також Ігор Терехов наголосив, що спільно з фондом Нормана Фостера за фінансової підтримки уряду Німеччини ведеться розробка Генерального плану розвитку Харкова. За словами мера, чітка покрокова стратегія допоможе швидше відновити Харків після війни.

«Але зараз головна мета всіх гілок влади – закрити небо над Харковом, дати людям жити у безпечних умовах. Слід сконцентрувати всі зусилля задля досягнення цієї мети», - зазначив Ігор Терехов.

Джерело



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

829
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...