Размышления
Большого
Города

Размышления Большого Города

Передадут мобильные ТЭЦ: как мэрия и Кабмин планируют готовить Харьков к зиме

Передадут мобильные ТЭЦ: как мэрия и Кабмин планируют готовить Харьков к зиме

Для покращення ситуації з енергозабезпеченням Харківу передадуть мобільні ТЕЦ, генератори та когенераційні установки (обладнання, що електрично та тепло, що комплексно виробляє).

Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив на засіданні Конгресу місцевої та регіональної влади при президенті України, ?передає прес-служба міськради.

Шмигаль розповів, що зараз у режимі 24/7 ведуться швидкі ремонти та відновлення пошкоджених ворогом енергооб'єктів. Також працюватимуть над децентралізацією енергосистеми – вже є понад 120 малих когенераційних установок. Третій напрямок – посилення ППО. Зокрема уряд прийняв рішення, яке дозволить профінансувати закупівлю РЕБ для об'єктів критичної інфраструктури.

Джерело

Мер Ігор Терехов Зазначивши , що внаслідок попереднього масованого обстрілу було повністю знищено одну з місцевих ТЕЦ, і зараз комунальники та енергетики посилено працюють над стабілізацією ситуації та вирівнюванням графіків відключень світла.

В ефірі нацмарафону Терехов прокоментував, що в умовах постійних атак ворога на енергоінфраструктуру було визначено алгоритм дій щодо підготовки до наступного опалювального сезону, який обговорювали з президентом Володимиром Зеленським та представниками Кабміну.

«Сьогодні я впевнений, що цей алгоритм дій — це єдина можливість для того, щоб місто жило і працювало, щоб не дати замерзнути харків'янам, щоб у їхніх будинках було стійке електропостачання», — сказав Терехов.

При цьому він констатував, що підготовка до зими буде важкою, і це питання, зокрема, порушувалося на Конгресі.

«Ми сьогодні працюємо над тим, щоб усі послуги, які ми надаємо людям, були диференційовані. Включаючи електропостачання... Встановлюватимемо модульні котельні, переходимо до когенерації. Дуже багато потрібно зробити, знайти алгоритм та взяти дуже швидкий темп, щоб підготувати місто до опалювального періоду. Впевнений, що ми все це обов'язково зробимо», — зазначив мер.



Подписывайтесь на наш канал:
«78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова»
78 & 078 Развлечения и Размышления Харькова Telegram.

692
RSS
Нет комментариев. Ваш будет первым!
Загрузка...